Mustang Speed Week 2011

Siste post for årets ferie, ihvertfall for denne gang 😉

I år kjørte vi til Elverum torsdagen istede for fredag, for å få litt bedre tid.
Så torsdagskvelden ble det festing og gjenforening med mange av de vi hadde møtte årene før.
Fredagskvelden var et ferdighetskjøring på Starmoen, og Trond skulle være med. I år skulle de kjøre 8-tall, der den ene sirkelen er en del større enn den andre. De skulle kjøre 3 runder hver gang og deretter stoppe på angitt plass. Dette gikk jo kjempebra, og etter «innledende runder», var Trond på en andreplass, og skulle kjøre i finalen. I finalen ble det litt forandringer, da skulle de nemlig kjøre 5 runder, og du kan jo tenke deg selv hvor vanskelig det kan være å holde styr på rundene, mens du skal konsentrere deg om alt annet.
Så da gikk det jo selvfølgelig slik at Trond kjørte 6 runder… Men men! Ble jo en tredjeplass ihvertfall :-) Og utover kvelden ble det veldig mange planer om hvordan dette skal foregå neste år, slik at historien ikke gjentar seg 😉

Lørdag var det dragrace på Starmoen, men i år skulle ikke Trond delta pga en oljelekkasje. Jeg skulle likevel opp på stripa tidlig for å hjelpe til med parkeringa. Hadde ansvar for inneparkeringa i år, og det var ikke bare bare skal jeg si deg! Som en kompis sa til meg den dagen: » Dette er dagen da alle menn beviser at de er like dårlige til å parkere som kvinner!» :-)
Men fikk de jo på plass, og var godt fornøyd med min egen innsats!

Da kvelden kom var det på tide med premieutdeling, og alle som hadde vunnet noe, eller gjort noe som fortjente en premie ble ropt opp. Trond fryktet jo jumbopremie etter sine 6 runder, men den slapp han heldigvis. En annen fikk premie for å ha sprengt bakakselen på startflata, og ellers var det premier for årets yngste deltaker (3mnd gammel), årets publikummer osv. Og midt oppi det hele ble jeg ropt opp! Rødmet godt, men vistes vel kanskje ikke bak det solbrente fjeset mitt, da jeg gikk fram og mottok en replika av en 1969 Mustang. Dette fikk jeg pga av god innsats etter å ha vært frivillig i 3 år :-) Kjempegøy da!!

Etterpå var det ny fest, og etter en lang dag var det jammen godt med en iskald pils :-)

Søndag var det retur til Ørsta igjen, mandag var til vasking av klær, tirsdag dro Trond offshore igjen og onsdag begynte jeg på jobb.

Har fortsatt 3 uker til gode da, men for denne gang er ferien over :-)

Labrador og oljerigg

Etter å ha kommet hjem og slappet av et par dager har jeg innsett at jeg ikke er ferdig med å fortelle om ferien :-)
Lørdagen skulle jeg på ny sightseeing, og hadde sett meg ut et sted som het Labrador Secret Tunnels. Disse hemmelige tunnelene ble lagd under andre verdenskrig, ble brukt av den britiske hæren og ble ikke funnet igjen før i 2001.
Tunellene var dessverre stengt av da jeg kom dit pga vedlikeholdsarbeid, så fikk ikke sett inni som jeg hadde håpet. Men idag er dette området en nasjonalpark, og har fortsatt flere andre minner fra krigen.
Vandret litt rundt i hele parken, og da jeg gikk ut fra parken så jeg skiltet: Don’t feed the monkeys…. Syntes jo jeg hadde hørt litt vel mye lyder der inne :-)

Søndag var det en siste runde på formiddagen, med henting av klær hos skredderen og handling av souvernirer. Så tok jeg taxi ut til verftet der Trond jobber, og fikk omvisning på riggen der. Ganske gøy å få se det i virkeligheten istedet for på bilder. Er på flere måter både større og mindre enn jeg hadde forestilt meg.

Søndagskveld var det hjemreise. Trond og meg hadde ikke samme flyreise nå heller, men reiste med en par timers mellomrom, og møttes igjen i Oslo.

Så nå på andre dagen hjemme, etter flere klesmaskiner, er vi snart klare igjen til neste eventyr; Mustang Speed Weekend i Elverum :-)

Malaysia

Idag var det busstur over landegrensene, eller om du vil, havgrensene, til Malaysia! For å komme inn og ut av landet må man gjennom tollen, så nå har jeg fått 4 nye stempel i passet mitt :-)

Turen gikk til Johore Bahru, hovedstaden i delstaten Johore i Sør-Malaysia.
Før vi begynner på bildene skal jeg prøve å gjenta det guiden vår fortalte om Malaysia og da spesielt styresystemet der, som er ganske så innfløkt spør du meg :-)

Malaysia består av 13 stater, der 9 av statene har sultaner og de resterende 4 har guvernører.
Sultanene har ingen politisk funksjon derfor har disse statene også en slags minister som styrer med slikt.
Som overhode for alle disse statene har de en statsminister og på toppen av kaka sitter det faktisk en konge! Ikke en konge som vi har som arver tittelen etter sin far, neida, i Malaysia velger de ny konge hvert 5. år!
For at sultanene ikke skal bli grinete på kongen er det en ny sultan som får være konge hver gang, slik at alle sultaner skal være garantert å ha kongetittel iløpet av sin tid.

Innviklet? Jepp!

Ellers kan jeg si at Malaysia er veldig undervurdert. Jeg forventet en stor overgang fra Singapore og til Malaysia, men selv om landet er fattigere, og ikke like reint, så er det veldig fint der! De holder nå på å bygge opp og modernisere landet, og da spesielt Johore Bahru. Byen er på vei til å bli en skikkelig ferieby.

Turens første stopp var en muslimsk moskè. Meget fint tillaget sted.
Mange av oss reagerte på en mann som lå på rygg på teppet utenfor inngangen, og så ganske, ja, gåen ut, men guiden kunne fortelle oss at han sov nok bare. Moskèene blir ikke bare brukt som bønnested, men også hvilested, da mange som kommer hit ofte har reist ganske langt.
Som du ser har moskèen 4 tårn, en for hver himmelretning.

Da vi gikk bak moskèen, kunne vi se over stredet til Singapore.
Og midt ute i stredet, på Malaysisk side, lå det en fiskelandsby på påler.

Etterpå kjørte vi videre til et sted i byen der de lager batikktrykk på silke og bomullstøy. Ikke av den typen batikk du tenker kanskje, der man knyter en knute på ei skjorte og kaster i maskina, men den typen der man lager mønstrene selv med voks og har mange forskjellige farger. Utrolig mye fint de lagde!

Så dro vi til en hage, om jeg kan kalle det det. Først fikk vi en liten framvisning av lokale som spilte musikk på et instrument jeg ikke har sett før, og noen dansere som gjorde en blomsterdans.
I Malaysia har de fleste en jordflekk bak huset sitt der de kan dyrke forskjellige krydder, frukt og grønnsaker etter ønske.

Her viser guiden vår fram umoden pepper. Og da kommer dagens funfact: Visste du at svart og hvit pepper vokser på samme busken? Det gjorde nemlig ikke jeg :-)
Svart og hvit pepper vokser på samme busken og ser i utgangspunktet helt likens ut. Det er behandlingsmetode etter innhøsting som bestemmer om den blir svart eller hvit. Den hvite pepperen er pepperkorn uten skall og den svarte er med skall. Så tørkes den og om ønskelig knuses og er klar til bruk.

De hadde også et kakaobønnetre, og her viser guiden vår hvordan den ser ut inni. Hun fortalte at da hun var liten, brukte hun og søsknene å dra på «bønneslang» på nabogården, for selv om selve bønna smaker høgg når den ser slik ut, har den likevel meget søte safter i midten, som de pleide å smatte på.
Etterpå fikk vi smake hjemmelagd kakaodrikke, som var nyyyydelig god!

De hadde også et kaffebønnetre, og hun var meget stolt da hun fortalte at malaysere ofte forsyner seg selv med drikkevarer fra hagen. Fikk servert selvlagd kaffe og mango-te. Mango-teen var forøvrig helt fantastisk, og måtte kjøpe med meg 2 pakker før jeg dro der ifra :-)

I et lite glassbur hadde de en «tinnmann», en som lagde kjempefine krus og gjenstander av tinn. Alt var smeltet oppi en wok-panne og han brukte bare en vanlig øse.

Så var det på tide å dra hjemover igjen. En kort men meget innholdsrik dag i Malaysia!
Resten av dagen var det en ny shopperunde og etterhvert en saftig biff på Black Angus!

Shopperunden er forresten en historie for seg selv. Litt lenger ned i gata her har de et ganske så stort veikryss uten noe form for gangfelt over. De har istede lagd underganger, men ikke nok med det, under selve krysset har de lagd et kjøpesenter med flere etasjer. Dette krysset/kjøpesenteret har vi de siste dagene bare kalt «helvetet», da vi flere ganger har fått store problemer med å komme oss ut derifra 😉
Sist jeg rotet meg nedi der, skulle jeg egentlig bare krysse gata, men selvfølgelig forvirret jeg meg inn i en butikk som viste seg å være 3 ganger så stor som jeg hadde tenkt. Da jeg skulle ut av butikken fant jeg ikke den samme inngangen, g da var marerittet igang! Brukte over en halvtime bare på å komme meg ut i friskluft igjen, opp og ned rulletrapper, fram og tilbake og rundt i ring. Til slutt måtte jeg bare bite i gresset og spørre hvordan i alle dager jeg skulle komme meg derifra! Sliten og svett kom jeg meg endelig ut i gata igjen, og heretter skal jeg bare skygge unna dette krysset så godt jeg kan! :-)

Shopping, shopping, shopping!

Jepp, skulle ha en hel shoppedag! Dro til Vivocity, Singapores største kjøpesenter denne gangen, og brukte mange timer der, tråkket opp og ned, fram og tilbake.
Da jeg sårføtt kom meg hjem igjen hadde jeg fått kjøpt et skjørt og to t-skjorter.. Hehe.. Er ikke akkurat noen supershopper! Men gøy å se da :-)
Skulle på kino på kvelden, men den filmen vi skulle se var selvfølgelig utsolgt, så brukte en god time på Borders istede, en ganske så stor bokhandel. Så var det rett hjem og til sengs. Lite produktiv dag, men litt godt å ta det litt rolig også :-)

Singapore funfacts

Igår gjorde jeg virkelig ingen verdens ting, så har lite å skrive om, så derfor blir dette et funfacts-innlegg :-)

– Det høyeste naturlige punktet på Singapore er Bukit Timah Hill, som er 164 moh.

– Bygninger i Singapore har ikke lov å være høyere enn 280 meter.

– Det er flere singaporianere født i Oktober, enn i noen annen måned.

– Singapore har mer enn 3000km med veier. Tenk så at Singapore med sine 682kvm, er mindre enn Ørsta..

– Singapors første folketelling skjedde i 1824, da med 10,683 mennesker. Ved folketellingen i år 2000 hadde landet 4,2 millioner mennesker..

– Landet har over 40,000 ulovlige forseelser. Blant annet: Røyking på offentlige steder, gå over veien utenom gangfeltet, tyggegummi, forsøpling, å la være å trekke ned på et offentlig toalett, la stillestående vann stå åpent hjemme eller på jobb, la være å låse sykkelen sin og spising på offenlig transport.

– 31.januar 1934 er den kaldeste registrerte dagen i Singapore. Den dagen sank nemlig temperature til hele 19,4 grader…

-Strekkhopping er ulovlig

– Vanlige straffer i Singapore: Skyhøye bøter, stokkeslag, fengsel og dødsstraff.. Med andre ord; ikke gjør noe galt her!

Sikkert mye, mye mer, så får fylle på etterhvert :-)

Marina Bay og Little India

Litt mer sightseeing må til og idag ble målet Little India. Skulle ta t-banen istedet for taxi, men rotet litt med rutene og havnet et stykke unna. Så da gikk jeg like greit ned på Marina Bay for å fotografere litt :-)

Singapores skyline, med et monument fra WW2 i forgrunnen.

Singapore ArtScience museum

Marina Bay Sands, Singapore ArtScience museum og The Helix Bridge.

Så tok jeg turen opp i The Singapore Flyer, et slags pariserhjul, bare veldig mye større! Legger ved et lite utvalg av bilder her, tok enormt mange der oppe :-)

Så tok jeg taxi til Little India, hadde planer om å gå, men de var ekstremt varmt denne dagen, til og med de innfødte syns det var vel varmt.

Little India var på mange måter et slumområde, det var mer skittent enn resten av landet, litt rare lukter her og der, små gater og tydligvis ingen form for trafikkregler.
Det var også veldig fint der, fargerikt og spennende, og folkene vare veldig blide.
Dette er en veldig typisk bakgate der, trangt og mye rot. Og skarpe farger på husene er også veldig utbredt.

Sri Veeramakaliamman Temple, et hindutempel dedikert til gudinnen Kali, Shakti og Shiva’s kone, Parvati. Tempelet ble bygd i 1881, og inni tempelet er det bilder av Kali der hun er ikledd hodeskaller mens hun river ut innvollene på sine ofre.

Gikk litt mer rundt i Little India, men siden det var så varmt holdt jeg ikke ut spesielt lenge, og måtte til slutt kapitulere og ta taxi hjem til hotellet.

Senere på kvelden gikk jeg, Trond og en kollega av Trond på en country-pub for å drikke litt pils. Veldig koslig der, mye køntrimusikk, men du kan si vi sperret opp øynene skikkelig da de plutselig spilte DDE, med «rumpa mi» over høytalerne… 😉

Sentosa Island

Søndag hadde min kjære fri (faktisk), så da måtte vi jo nesten ha oss en liten sightseeing-runde.
Valget falt på Sentosa Island, ei lita øy, sammenbundet med Singapore med en bro. Der har man sandstrender, fornøyelsesparker, dyreparker osv, dvs det meste man kan finne på i løpet av en dag.

Dette er den nydelige sandstranda på Sentosa Island. Det er en strand på «land» og i tillegg har de lagd kunstige «bukter» noen meter ute der det er mer strand. Her går det en gangbru over, men ikke alle har det.
Her kan man se disse buktene, og hvis du lurer på hva det er som ligger utenfor, så er det båter, i massevis! Oljetankere og fraktskip i lange baner. Hele Singapore er omringet av disse, og dette er vel det minst attraktive med hele utsikten 😉

Dette er fra Underwater World. Der hadde de veldig mange akvarier med forskjellige fisker, men bilder fra slike akvarier blir sjelden bra, så her er et bilde av den ene selen som hadde show der. De hadde også delfiner som viste seg litt fram, men det var i grunnen selene som stjal hele showet. De så utrolig lekne ut, og var meget flinke :-)

Så istede for å ta buss, så gikk vi til neste attraksjon. Det var meget varmt, men veldig godt å bare spasere litt. Singapore er veldig nøye på hvordan alt ser ut, så derfor er det grønt og frodig egentlig overalt, til og med i sentrum av byen.

Etter å ha gått i ca 10-15 minutter kom vi til Imbiah Lookout. Siden Singapore er et forholdsvis flatt land, har de ikke mange utkikksposter, derfor bygger de dem istedet. Bildet er tatt fra Tiger Sky Tower, som rager 131 moh. Herifra sies det at man kan se til både Malaysia og Indonesia. Det kan jeg dessverre ikke konfirmere, men at det er en fantastisk utsikt, det er det vel ingen tvil om!

Så dro vi til Butterfly Kingdom, der de også har papegøyer. Denne likte seg meget godt på skuldra til Trond, og ville aller helst ikke dra der ifra. De hadde også svære papegøyer man kan betale for å holde den og ta bilde, men dette snek vi oss jo glatt unna med denne lille rakkeren :-)

På vei til fastlandet igjen, tok vi taubane, litt annerledes måte å reise på og med veldig god utsikt.

Etter Sentosa Island, dro vi til et IT-mall (kjøpesenter med stort sett bare IT-utstyr), der jeg ville kikke på speilreflekskamera. Vil jo gjerne ha et slikt kamera, og da helst kjøpe ett i begynnelsen av ferien, slik at jeg kan bruke det før jeg drar hjem :-)
Da kunne gubben avsløre at han hadde tenkt å kjøpe ett til meg i bursdagsgave, så en gang igjen har jeg klart å ødelegge overraskelsen hans.. :-) Men endte da opp med kamera! Godt fornøyd da jeg gikk der ifra :-)

Etter det var det igrunnen bare spasering og litt drinker før vi gikk tidlig til sengs.

Skal legge flere bilder i fotoalbumene etterhvert, kan ikke legge alt her.

Orchard Street

Dagen etter jeg kom hit dro Trond på jobb kl 06.45.. grøss, mens jeg sov leeeenge, gjett om det gjorde godt :-)

Brukte dagen på shopping ned Orchard street, eller dvs vindusshopping. Orchard street er nemlig veldig dyrt, og når de fleste butikkene har navn som «Gucci», «Armani», «Dolce Gabbana» osv, så er ikke det noe jeg går inn i. Skal jo ha penger resten av ferien også 😉

Så ble mest titting da, men gøy det også.

Ettermiddagen brukte jeg på en skikkelig «self-indulgence»! Først fikk jeg fransk manikyr, og etterpå dro jeg til frisøren og fikk en flott make-over.

Fikk faktisk time på dagen hos Toni&Guy, noe jeg bare måtte benytte meg av, siden jeg vet de er skikkelig flinke.

Ble fortsatt billigere enn å gjøre det i Norge da..

Dagen etter den store Orchard-dagen, var det bare avslapping, leste bok ved bassenget, svømte litt, trasket litt rundt i nabolaget, kikket i småbutikker med hjemmelagde klær osv, og tilslutt middag på Black Angus.

Har tatt lite bilder enda, så har ikke giddet å legge de ut, men skal ta meg selv i nakkeskinnet og gjøre det snart :-)

«Kina»-reisen

Etter å ha bestilt billetter til Singapore, måtte jeg jo også ha billetter til Oslo, så bestilte fra Vigra da det var billigst, bare for å oppdage at jeg skal fly fra Torp til København, ikke Oslo… Så etter litt styr, ble det til at jeg kjørte fra Ørsta til Vigra kl 03.15 på natta, fly til Oslo kl 07.00, tog til Holmestrand, buss til Torp og da første var jeg virkelig igang med reisen :-)

Flyet til Danmark var bare et slikt lite propellfly, men heldigvis varte det bare 50 minutter. Så var det ny innsjekk i København, for å reise til Qatar, og deretter Singapore.

Reisen til Qatar gikk veldig fint, film, tv-serier og pittelitt søvn, gjorde at tiden fløy.

Tiden fløy dessverre litt for fort, for selv om flyturen skulle ta 6 timer og 15 minutter, tok den bare 5,5 timer.. Så fikk litt for mye tid i Qatar dessverre, og ja, jeg sier dessverre for Qatar er ikke en plass for meg altså! I tillegg driver de å bygger ny flyplass 4 km utenfor den gamle, og transporten mellom de to fungerer litt som kvegdrift… Stapper alt for mye folk på en buss, og kjører som noen svin i noen km til der flyet står. Men men, overlevde jo helt fint 😉

Flyturen til Singapore gikk også helt fint, men da jeg landet på Changi flyplass, var jeg nok likevel litt lettet over å endelig være framme :-)

Fikk tak i kofferten, og tok taxi til hotellet. Da var det jammen godt med en laaaang dusj! Hotellet er forøvrig meget fint, og vi er heldige nok til å bo i den executive etasjen, dvs, vi må bruke romkortet i heisen for å komme dit, og har forskjellige goder som andre gjester ikke har. Så her skal luksusen nytes!

Så etter en par timer kom Trond «hjem», han jobber på et verft på andre siden av byen, så da var det litt sightseeing, før vi gikk på Hard Rock Cafe for å spise middag.

Etter det vare det igrunnen bare avslapping, så film på rommet før vi sovnet. Jeg hadde da omtrent ikke sovet på nesten 3 døgn, men var forbausende våken! Men ble heldigvis fort trøtt, og slokna som et lys :-)

Holland Village, Botancial Garden og Clark Qays

Igår var den store spaseringsdagen! Hadde tenkt meg til Holland Village på en liten shopperunde, så tok derfor taxi dit. Det ble lite shopping, så da tenkte jeg at jeg kunne spasere litt mot hotellet, og kanskje stikk innom den botaniske hagen og orkidehagen. Tenkte virkelig ikke over hvor langt dette er i denne varmen..
Så spaserte med godt mot, da det begynte å buldre litt i skyene. Satte opp farta litt, og rakk akkurat å komme meg under tak, da skyene rivnet og det høljet ned.
Oppdaget også fort at jeg var ikke alene om å bli «fanget» av regnet :-)

Heldigvis varte ikke denne skuren så lenge, så 15 minutter etterpå trasket jeg videre.

Gikk da innom den botaniske hagen, og Orchid Gardens. Utrolig mange fine orkideer og andre planter der! Meget frodig, grønt og vakkert.

Etter det var det en velfortjent dusj som sto på planen, ikke bare var det varmt og jeg svettet noe voldsomt, men var også meget høy luftfuktighet etter regnet, så var igrunnen kliss våt etter turen.

På kvelden dro jeg og Trond til Clark Quay, en gågate de har bygd tak over og satt inn air-conditioning. Genialt og meget behagelig!

Der dro vi på en restaurant som heter Santos, en brasiliansk BBQ. Der forsyner man seg selv med salat, og etterhvert kommer de ansatte med svære spyd med forskjellig kjøtt på og skjærer av biter som de legger på tallerkenen din. Et fantastisk konsept spør du meg!
Fikk servert alt fra baconsurret kylling og lammelår, til kalvestek og kyllinghjerter. Helt nydelig!

Gode og mette dro vi tilbake til hotellet og slappe av resten av kvelden :-)