Nyttår og nytt hus

Årets nyttårskavalkade står på vent, men i mellomtiden kan jeg fortelle om nyttårsaftem og komme med en liten oppdatering på husfronten.

På dagen nyttårsaften dro jeg go Eir til fjøset til en kollega av meg, hun har vært veldig opptatt av kyr i det siste, og vet hva de spiser, hvor store de er og at de lager melk som blir hentet med bil. Så nå ville hun gjerne snakke med en ku!

Vi dro fram , og må si jeg var litt skeptisk til om Eir faktisk forsto hvor stor en ekte ku er, men det gikk jo strålende!

I huset, mens vi venter på både det ene og det andre, har vi fått et strøk med farge på veggene, og frontene på kjøkken kommer litt etter litt.
Nyttårsaften flyttet vi spisebordet ned og spiste en fortreffelig nyttårsmiddag i ny stue.

Dette satte Eir stor pris på og etter første dag i barnehage etter ferie, ville hun gjerne at vi skulle spise middag nede :-)

Så, det vi venter på nå er først og fremst varmepumpa, så i får varme i golv. Så skulle vi gjerne ha hatt vedovnen vår snart, for fyring i peis er lite kostnadseffektivt.. Venter også på tapeten som skal være på kjøkkenet, og sist men ikke minst trenger vi både elektriker og rørlegger..

Så må loftstua pusses opp, og så kan vi kanskje begynne å tenke på å flytte ned :-)

Kjøkken!

Siden jula har mange fridager i tillegg til alt for mye mat og snop, benytter vi sjansen til å få gjort ting i huset vårt. Golv på kjøkken/spisestue er ferdiglagt, og igår fikk vi opp kjøkkenskap og en benkeplate ?  

Før-bilde, dette er mot spisestua
  
Før-bilde, den nye vasken er på samme plass som den gamle
  
Nytt kjøkken! Det blir lyst og åpent , uten overskap.

På veggen over benken skal det være en tøff vinyltapet og i taket blir det innebygde spotlights. Dette blir bra!!

 

God jul!!

Juleroen har senket seg her på Sætre. Vel, så mye den kan ihvertfall ? Juletreet er pyntet, golvet er vasket, alle gavene er kjøpt og det man rakk å bake er kvalitetstestet flere ganger.  

 

Når man har en veldig god hjelper blir det fort mye pynt på de nederste greinene ?
  
  Men selv om det er jul har vi ikke helt fri. Det kommer jevnt og trutt bankelyder fra hoveddelen, Trond legger golv på spisestue og kjøkken.  

 Så i romjula får vi kanskje montert opp kjøkkeninnredningen ? Selv fikk jeg malt takene et strøk igår mens Eir sov, men det andre strøket får nok vente til imorgen. 

Både jeg og Trond skal jobbe litt i jula, og siden barnehagen fant ut de skulle stenge, må vi ty til besteforeldre, barnevakter og kortere arbeidsdager, takket være forståelsesfulle sjefer.. 

Men nå skal det dusjes og pyntes for klokkene ringer julen inn.

God jul til alle og enhver!

Hilsen oss på Sætre

  

Nye tider!

Blir ikke mye blogging for tiden. Det er fullt kjør med jobb, oppussing både her og der, og innimellom alt skal vi prøve å ha et familieliv..

Når man jobber skift blir det ikke alltid mye tid til familien. Enten ser jeg Eir på morgenen, eller så får jeg sett henne på kvelden.
Når jeg i tillegg må jobbe lørdager/søndager/helligdager, sier det seg selv at den som ser Eir mest, er Trond.
Så tilslutt måtte jeg gjøre noe, dette funker ikke for meg!

Så forrige uke sa jeg opp jobben min! Hurra!

Har fortsatt ikke fått ny jobb da, men søker på alt som er aktuelt. Greia er jo at med 3 mnd oppsigelsestid er det vanskelig å få seg arbeid, men jo fortere jeg kan starte, jo lettere er det å få jobb, så til slutt måtte jeg bare ta sjansen.

Kommer selvfølgelig til å savne gode kolleger, det er en fin gjeng! Men kommer ikke til å savne kveldsvakter, helgejobbing, jobbing i jul og påske eller all overtiden.

Har fått mye respons her på meieriet, og de aller fleste syns det er veldig trist at jeg drar, men at de forstår godt at jeg gjør det :-)

Så får tiden bare vise hva jeg skal gjøre videre!

PS: hvis du vet om en jobb med «normal» arbeidstid, si gjerne ifra 😉

STORE nyheter!!

Hopper glatt over alt som har skjedd tidligere i mars, for nå har vi nyheter!
Vi skal nemlig:

FLYTTE!! 😀 Men ikke så langt da 😉

Har kjøpt oss et gammelt hus på Sætre (like utenfor Ørsta sentrum). Det er et hus som er 3 ganger større enn det vi har nå, og det krever myyye oppussing, men vi fikk det under takst, så vi er meget fornøyde! Vi har store visjoner, og ser for oss hvor fint det kommer til å bli :-)
Huset har også en utleiedel, så vi kommer til å ha leieboere etterhvert.
Overtakelse er 11.april, så det er jo ikke lenge til :-)

Vi gleder oss!!

Annonsen til huset kan dere se her:
http://www.finn.no/finn/realestate/homes/object?finnkode=47093070&searchclickthrough=true

Flere bilder og oppdatering om oppussing kommer etterhvert :-)

Så nå må vi bare gjøre ferdig huset vi bor i, sånn at det kan selges.

Tenk, jeg har nå kjøpt 3 hus, de siste 6 åra…
Heldigvis har det alltid vært bare 1 mann 😀

Ufrivillig oppussing..

Skulle ønske jeg kunne velge flere kategorier på ett innlegg, for her hadde nok flere passet 😉

Hvor skal jeg begynne tro?

For litt over en ukes tid siden oppdaget vi at den nye veggen på vaskerommet bulte, og var tydelig vannskadd. Ringte forsikringsselskap, takstmannen kom, og etter å fått bekreftet at her er det søkk vått, var det bare å begynne å rive..
Og etter å ha funnet ut at det var rørleggeren selv som hadde skrudd fast vaske vår i røret i veggen, har alle disse bildene fått et passende mappenavn..
Kan vel trygt si at undertegnede ikke er særlig imponert over å mått utsette barnerommet, for å istede pusse opp vårt nye vaskerom på nytt i tillegg til ytter og innergang… Rørleggeren skal nok være glad for at jeg var på jobb da han var her for å tette hullet sitt!

Har vurdert både salg og påtenning, men til syvende og sist er dette huset vårt. Vi kjøpte det sammen, og har pusset opp omtrent hele huset. Trond har fått seg en enorm garasje (Man-cave..), og jeg har fått badet mitt :-)

Så, er det på tide å skifte tema, nesten, til samvittigheta..
Å være mor/husmor/kone betyr at man ofte har dårlig samvittighet for alt man ikke rekker!
Når jeg er mor, burde jeg nok vært litt mer husmor. Når jeg er husmor, burde jeg vært mer mor og kone, og når jeg er kone forsømmer jeg sikkert huset.. Sånn er det bare!
Men nå er det mye verre. Har dårlig samvittighet fordi jeg ikke hjelper til nok med renoveringen, og når jeg hjelper til med renoveringen er Eir plassert i barnehage eller hos besteforeldre, så da har jeg dårlig samvittighet for at jeg ikke tar meg av henne selv. Nå vet jeg jo at hun har det helt topp, både i barnehage og hos bestemor altså, men du ser kanskje poenget mitt.. :-)

Imorgen har jeg og Trond 1 års bryllupsdag! Den skal feires! Vi har fått oss hotellrom og middagsreservasjon i Ålesund, bestemor skal være barnevakt, og dagen skal nytes! Da må bare samvittigheten ligge igjen hjemme, sammen med det forb***a oppussingsarbeidet, for dette må bare nytes! En dag! Vi skal bade i basseng, spise god mat, sove en hel natt, sove lenger enn 6.00, og spise en deilig frokost uten avbrudd :-)

Så! Det var ukens utblåsning! Nå er det endelig kveld her. Nye gulvplanker er lagt i gangen, vampyrprinsessa sover, så nå tror jeg jammen det blir fredagstaco og en film her :-)

God helg alle sammen!!

Bad!!

Det går stadig fremover med badet! Tror gubben syns det er litt mer givende å holde på nå også, siden det han gjør nå vises mer igjen.
Har begynt å få plater på veggene nå, så ser litt mer hvordan det blir seende ut.
Er mest Trond og Sissel som holder på, men igår hjalp jeg pittelitt til, og det måtte selvfølgelig dokumenteres 😉
Mens jeg skriver nå er vegg nr 3 snart halvferdig! Blir det ikke fint vel?

Jeg er ihvertfall kjempefornøyd! :-)

Nytt bad!

Har vel strengt tatt en egen oppussingsblogg, men siden jeg sliter med å vedlikeholde 1 blogg, så gidder jeg ikke engang prøve å vedlikeholde 2.. Så heretter skjer alt av oppussing her inne :-)

I helga fikk vi nemlig satt inn de nye vinduene på det nye badet vårt! Nå har vi kommet langt syns jeg :-)

Så nå gjenstår noe arbeid inne langs gulvet/veggene, før vi kan legge membran og flislegge :-)