Årets første sykkeltur

Idag har det vært rene vårstemninga her på Sætre, med nesten 10 pluss og bare veier. Så da syntes Eir det var en god idé å dra på sykkeltur. Syklet bare bortover Hagevegen, og fikk øvd litt på å sykle langs kanten på veien ? kjempegøy! Syklet faktisk nesten 2km selv, det må jo være bra!

Senere på ettermiddagen var det litt action her. Hønene begynte å lage et skikkelig spetakkel, og da jeg gikk ut for å se, satt det en slags hauk på den ene hanen vår! Hauken flyktet da den så meg, og hanen var like hel etterpå ? rakk dessverre ikke å ta bilde av fuglen ?

Fjøsbesøk

Idag har vi besøk fjøset til søskenbarnet mitt, Hans Olav. Han utvidet gamlefjøset for noen år siden og fikk flere kyr og melkerobot.

Eir er jo veeldig glad i dyr da, og da vi var inom butikken før vi reiste bort, fortalte hun alle som ville høre at hun skulle se på kua!

I fjøset var iveren stor, og tror Hans Olav ble litt imponert over hvor uredd hun var. Løp rundt og klappet kyrne, ga de mat og var var litt misunnelig på at kyrne hadde «krone» ?

Så fikk vi være med på mating av en kalv som ble født igår, som var kjempesøt ifølge Eir, og vi andre måtte bare si oss enig.

Rockering

Igår dro jeg og Eir til Namsskogan for å feriere og feire bursdagen til mormor.

Men idag var det småbarnstrim i idrettshallen, så vi tok turen. Eir syntes det var veldig gøy med alle barna selv om hun ikke kjente noen.

Så det var ball-leik, tjukkasmadrass, og sist men ikke minst, rockeringen.

Viste hennes først hva som er meningen med den (nei, ikke på en nevneverdig grasiøs og elegant måte), så skulle hun prøve:

 Jammen ikke enkelt! ?

Skikkelig vinter!

Den siste uka har det lavet ned her, og for en gangs skyld er jeg ganske glad for å ha en pitteliten gårdsplass ? Eir er strålende fornøyd og har hatt med ski i bhg flere dager nå!

 

Jubler seg over målstreken :-)

Og idag var vi i Follestaddalen sammen med ei venninne og hennes datter og akte. Tidligere har Eir vært litt skeptisk til aking, av uante grunner, men idag fikk hun låne en rattkjelke, og det var visst kjempegøy!!  Klarte til og med å få den med seg opp bakken et par ganger :-)

 

Barneskirenn

«Ja kom alle sammen bli med, vi bakser og flakser avsted,

til eventyrland for å se,

På jutler og nøkker og nisser og troll,

og dverger i tusende fold»
Sånn er det jeg ser for meg at Eir har det når vi er på bondalseidet på barneskirenn! Hun er veldig verbal, og forteller om alt hun ser og ikke ser. Det hun ikke allerede vet «alt» om, spør hun om, så da er bare for en mor å smøre seg med tålmod og svare etter beste evne.
Igår var første dagen, og med litt lite snø, ble det ikke mye skigåing, men fikk da testet de ihvertfall. 

  
Etterhvert ble det til at vi tok av skiene og gikk innover løypa istedet.

Da vi kom til svingen der alle snur og går tilbake, skulle Eir videre, og vi gikk sikkert dobbelt så langt som den «vanlige» løypa, da måtte jeg lokke med varm saft for å få henne med tilbake :-)

Og varm saft var skikkelig godt da 😉
  

Nyttår og nytt hus

Årets nyttårskavalkade står på vent, men i mellomtiden kan jeg fortelle om nyttårsaftem og komme med en liten oppdatering på husfronten.

På dagen nyttårsaften dro jeg go Eir til fjøset til en kollega av meg, hun har vært veldig opptatt av kyr i det siste, og vet hva de spiser, hvor store de er og at de lager melk som blir hentet med bil. Så nå ville hun gjerne snakke med en ku!

Vi dro fram , og må si jeg var litt skeptisk til om Eir faktisk forsto hvor stor en ekte ku er, men det gikk jo strålende!

I huset, mens vi venter på både det ene og det andre, har vi fått et strøk med farge på veggene, og frontene på kjøkken kommer litt etter litt.
Nyttårsaften flyttet vi spisebordet ned og spiste en fortreffelig nyttårsmiddag i ny stue.

Dette satte Eir stor pris på og etter første dag i barnehage etter ferie, ville hun gjerne at vi skulle spise middag nede :-)

Så, det vi venter på nå er først og fremst varmepumpa, så i får varme i golv. Så skulle vi gjerne ha hatt vedovnen vår snart, for fyring i peis er lite kostnadseffektivt.. Venter også på tapeten som skal være på kjøkkenet, og sist men ikke minst trenger vi både elektriker og rørlegger..

Så må loftstua pusses opp, og så kan vi kanskje begynne å tenke på å flytte ned :-)

Dagen etter dagen

1. Juledag må jo være den beste dagen i året! Særlig hvis man er barn. Ja, greit, på juleaften får man spise omtrent det man vil og åpne mange pakker, men 1. Juledag er dagen man faktisk får litt tid til å leke med det man har fått i gave. Husker selv når jeg var liten, hvor gøy det var dagen etter juleaften ? og misforstå meg rett, jeg er meget fornøyd med årets gaver, men når jeg ser hvor mye Eir koser seg med legoen sin, gitaren sin eller en lommelykt, så skulle jeg ønske jeg var liten igjen ☺️ på en annen side, så fikk jeg ny mobil av gubben igår, så har da litt å styre med idag ?

  
  

  

Små barn, store gleder

Selv om vi var mye ute i snøen forrige helg, måtte vi også finne på noe innendørs. Så da tok kreativiteten overhånd og så lagde jeg en gitar til Eir ? Ikke en helt ekte en da, men en i papp, dekket med stilig gaffatape, og med hyssing som strenger. Eir ble kjempegira og «spilte» på gitaren sin resten av helga! Så leker trenger ikke alltid være så dyre eller fine ?

  
Etter denne filmen, begynte hun å holde gitaren riktig vei også ? men har nok anlegg for å bli en skikkelig rockestjerne!

Skummelt!!

Idag da jeg sto på kjøkkenet og lagde middag, satt Eir på stua og så på «Sauen Shaun». Det var god stemning på stue helt til hun plutselig begynte å hyle noe helt grusomt! Mens jeg løper til stua tenker jeg at hun sikkert har fingre i klem eller noe… Da jeg runder hjørnet sitter hun i stolen sin, mens hun ser på tv’en og hyler i skrekk!
Så jeg titter mot tv’en og må le litt for meg selv, for i programmet har sauene eller hunden bygd et fugleskremsel som ser ut som bonden og den er, i Eir sine øyne, dritskummel!!

Slik ser bonden egentlig ut

Så nå er alt «muttert» (skummelt) 😉

Jammen ikke greit å være liten alltid!

Episode 2 av: Dagens, ukas, månedens og kanskje til og med årets!

Her blir det nok mange episoder framover ser jeg!

Blir bare et kort innlegg idag, for å dele dagens latter.

Våknet imorges i halv 8-tida, og hørte at det var en krise på gang på soverommet til Eir. Tusset meg over gangen, og tenkte at det var kanskje å plukke opp smokken fra golvet, så kanskje hun kunne sove en halvtime til.

Men neida..

Går inn på rommet hennes og der står Eir, splitter naken oppi senga, med bleien i handa, mens hun roper : BÆSJ!!
Min første tanke er: pokker… Men heldigvis, Eir har enda ikke forstått forskjellen på bæsj og tiss, så bæsj betyr gjerne bare bleie! Ingen vasking, og fikk startet dagen med en latter, og en meget fornøyd og naken jentunge 😀

Dagens lærdom er at gårsdagens pysj, skal aldri brukes igjen.. heretter blir det pysjer som er vanskeligere å åpne…