God jul!!

Juleroen har senket seg her på Sætre. Vel, så mye den kan ihvertfall ? Juletreet er pyntet, golvet er vasket, alle gavene er kjøpt og det man rakk å bake er kvalitetstestet flere ganger.  

 

Når man har en veldig god hjelper blir det fort mye pynt på de nederste greinene ?
  
  Men selv om det er jul har vi ikke helt fri. Det kommer jevnt og trutt bankelyder fra hoveddelen, Trond legger golv på spisestue og kjøkken.  

 Så i romjula får vi kanskje montert opp kjøkkeninnredningen ? Selv fikk jeg malt takene et strøk igår mens Eir sov, men det andre strøket får nok vente til imorgen. 

Både jeg og Trond skal jobbe litt i jula, og siden barnehagen fant ut de skulle stenge, må vi ty til besteforeldre, barnevakter og kortere arbeidsdager, takket være forståelsesfulle sjefer.. 

Men nå skal det dusjes og pyntes for klokkene ringer julen inn.

God jul til alle og enhver!

Hilsen oss på Sætre

  

2014

Så var vi her igjen da, nytt år med nye muligheter!

Så hva skjedde i 2014?

Vi startet året med barnehagestart for lille Eir, noe som gikk over all forventing! Hun koste seg fra dag 1, og det gjør hun fortsatt!

I slutten på januar oppdaget vi en ganske omfattende vannskade i huset vårt, etter at rørleggeren hadde skrudd fast utslagsvasken på vaskerommet i vannrøret i veggen.. måtte rive veggen på vaskerommet, veggen i gangen, og gulvet i gangen.. var en helvetes jobb for å si det mildt… Var akkurat ferdig med vaskerommet også.. Men kom jo noe godt ut av det, for pusset opp gangen på nytt, og fjernet yttergangen, så ble et mye bedre inngangsparti i huset :-)

I februar skjedde de første av 3 veldig triste hendelser i 2014. 12. februar falt min onkel på isen, og døde av skadene. Det kom veldig brått på alle, og var en forferdelig ulykke..

I mars kjøpte vi oss et nytt hus! Enda et oppussingsprosjekt, men 3 ganger større enn det forrige! Og, nei, er ikke ferdige å pusse opp enda..

I slutten av mars feiret vi 1-årsdag 3 dager til ende, bokstavelig talt. Med et lite hus, må man dele opp besøket, så først var det besteforeldre og oldeforeldre, deretter «barneselskap», og til slutt onkler, tanter og søskgenbarn :-) Både jubilanten og mora var utslitte etter denne helga!

I april begynte vårt lille vidunder å gå! Dette var stort!

Ellers gikk vel våren i glemmeboka, egentlig, ingen hadde tid til noe som helst, så det endte med at i slutten av mai, sa jeg opp jobben min på Tine Meierier.
Hadde 3 mnd oppsigelse, så jobbet ut august.

I juli hadde vi det gøy! Det var nemlig slekstreff oppi «Dal’n», med alle etterkommere fra Ragna og Svein Klingen. Kjempegøy å treffe slekt man ikke visste man hadde, og veldig gøy for Eir å kunne vandre rundt, og leke med 3-menningene sine :-)

Helga etter var det som vanlig Mustangtreff, og denne gangen fikk Eir være hjemme med besteforeldrene. Så jeg og Trond fikk en skikkelig langhelg sammen, med sene frokoster, mye øl og bilkjøring (ikke samtidig selvfølgelig…). I år fikk jeg kjøre drag, og endte opp på en 4.plass totalt, noe som er mye bedre enn forventet :-)

Og i slutten av juli dro jeg og Mona til Køben på jentetur. Fikk møtt mine danske venninner igjen, for første gang på 9 år(!), og sett omtrent hele byen på noen få dager! Slitsomt, men veldig gøy!

Første uka i august flyttet vi ut på Sætre og var endelig eiere av bare 1 hus igjen!

Så kommer vi til den andre triste hendelsen i 2014. Tante Anita som hadde vært syk av kreft en stund, sovnet stille inn på morgenen 10.august. Men som onkel sa, nå har hun det ikke vondt lenger, og det er faktisk en god trøst i slik sammenheng.

29.august var min siste dag på Tine Meierier, og fikk både kake, kort, blomster og gave fra gode kolleger!

September startet med den siste ulykken, da gamlepus ble påkjørt av en av Sætres råkjørere.. Pus døde momentant, heldigvis, og er veldig glad for at Eir, som så hele smellen, er så liten at hun ikke forsto det. I ettertid irriterer vi oss over at hun som kjørte den dagen, fortsatt kjører alt for fort forbi huset vårt..

Senere i September fikk vi høns til gards! 4 høner og en hane fikk seg et hjem utenfor huset vårt, og uti oktober begynte de å betale husleie også, i form av egg :-)

I oktober fikk Trond seg jobb som prosjektkoordinator hos Kleven verft, og selv om han pendler helt ut til Gurskebotn, så trives han godt i sin nye jobb!

i midten av oktober fikk jeg meg et kort engasjement hos Berendsen Tekstil, som er et vaskeri, som vasker arbeidsklær og golvmatter. Meget trivelige kolleger der, men ikke helt mine type jobb kanskje. Er ikke så glad i klesvask hjemme heller 😉
Men helt greit for en periode!

I desember ble jeg på nytt ansatt hos Tine Meierier, denne gangen som vikar på laben. Her stortrives jeg! Endelig har jeg den jobben jeg ville ha da jeg utdannet meg :-)
Vikariatet er til midten av januar 2016, og det er greit :-)

Det var ganske raskt oppsummert! I alt har 2014 også vært et år jeg vil huske, både på godt og vondt :-)

Godt nyttår alle!

Prøver igjen ;-)

Ja nå er det 4 måneder siden mitt siste blogginnlegg.. Mye har skjedd, og noe har ikke skjedd. Så, kjapp oppdatering:

Juli:

Første helga dro jeg og Eir til Namsskogan og Smalvassdalen for å være med på slekstreff! Dette var utrolig morsomt, fikk møte folk jeg ikke kjenner, og mange jeg kjenner men aldri møter. Meget hyggelig, og ble i ettertid inspirert til å oppdatere slekstreet vårt, og mens jeg likegodt er igang, lage Eir sitt slektstre.

Den andre helga var vi som vanlig på Mustangtreff i Elverum. Jeg endte selvfølgelig opp med premie i år også, mens Trond nok en gang måtte dra hjem tomhendt 😉
Denne gangen var det premie for beste dame på ferdighetskjøring, noe som høres bra ut til jeg forteller at vi var bare 2 damer som stilte til start, haha! Lørdagen kjørte jeg drag, i sola, uten AC, med hjelm, langbukse og langerma. Kjørte forskjellig fra gang til gang, men med litt flaks, endte jeg på en 4.plass! Ikke bare blandt jentene, men totalt!! 😀 Hurra for meg!

I slutten av juli tok jeg og Mona turen til København på jentetur! Veldig gøy! Og veldig deilig med en husmorferie.. Vi fikk opplevd utrolig mye på kort tid, og fikk også møtt Lil og Betina igjen! Var jo bare 9 år siden sist… 😉

August:

I begynnelsen av august flyttet vi ut på Sætre, og 8.august var vi «kvitt» huset på Ose! Leiligheten er fortsatt ikke helt ferdig, men begynner å nærme seg. Til tross for at vi er slitne av oppussing, gleder vi oss til å begynne på hoveddelen, altså der vi skal bo selv etterhvert :-)

Den 10.august ga min kjæreste tante Anita ga tapt for kreften. Hun hadde da fylt 60 år, og burde vært med oss i lange tider fremover. Slik ble det altså ikke. Men har forsonet meg med tanken på at hun nå er smertefri og har det godt, hvor enn hun er. Jeg og Eir reiste oppover uka etter for å delta på en fin og verdig minnestund. Det ble både latter og tårer den dagen. Kommer alltid til å huske tante for den sterke, modige og rettferdige damen som hun var!

Den 29.august var det min siste arbeidsdag på Tine Meierier i Ørsta. Hadde selvfølgelig seinvakt, men fordi jeg har/hadde noen av verdens fineste kolleger, fikk jeg kake, brus og kort, på et «hemmelig» sted, og etterpå fikk jeg både blomster, gave og fine ord i kantina på vegne av både bedriften og de ansatte. Masse klemmer denne dagen, og var litt vemodig å legge ifra seg adgangskortet på vei ut den kvelden.

September:

3.september ble gamlepusen vår offer for en av de mange som kjører alt for fort på denne vegen. Eir så hele greia, så er veldig glad for at hun er så liten at hun ikke forsto det. Mye tårer, noe sinne og fortvilelse.. Frøkenkatten var stille lenge etterpå, tok ca 3 uker før hun ble sitt gamle selv igjen.. :-(

Ellers har september har bare flydd forbi, og har erfart at det er travelt å være arbeidsledig! Benytter litt tid til meg selv hver dag, før jeg begynner med litt oppussing, eller andre gjøremål, mens Eir er i barnehagen. Høres kanskje dumt ut at hun er i bhg mens jeg går hjemme, men hun trives veldig godt der, så vil ikke ta det ifra henne.
Leiligheten blir litt mer ferdig for hver dag, men innimellom tar vi «pause» og gjør noen koseprosjekter istedet. F.eks, så fikk vi for en uke siden høner på «gården». 4 høner og en hane! Så nå venter vi spent på egg! 😀

Men så kommer vi til idag! Det er nemlig en spesiell dag!
Eir fyller 18 mnd! 😀 Tenk det, lille jenta mi er 1,5 år!!
Hun strekker seg utrolig for tiden og klærne i str 86 jeg kjøpte for under 1 mnd siden, er stort sett for korte..
Hun har tilpasset seg flytting kjempebra, noen våkenetter har det selvfølgelig blitt, men det har gått veldig bra.
Hun har også begynt å snakke litt, men man må være litt kreativ for å skjønne hva hun sier 😉 F.eks så er «totto», både «tomt» og «smokk», og «nine» kan være «kaninen» eller «rosiner». Ellers vinker hun «datta» både til kvelds og farvel, og ofte får jeg beskjed om å «dættdæ» (sette deg) ved siden av henne. Hun vet at høner sier «ba-ba-ba», og at sauen sier «bææææ», og kua sier «bøøø». Hun kommer løpende mot meg så jeg skal redde henne fra den «skumle» pappaen når de herjer på stua, og deler villig ut kos, klem og slengkyss til oss begge.
Hun har også lært seg å tisse på potte, så det er med stor entusiasme hun sitter på potta hver kveld, tisser så fort hun kan, og deretter prøver å stikke fingrene nedi potta for å plaske før mamma får stoppet henne.
Så er hun også blitt en liten jåledokke, og liker å pynte seg med hårbånd, spenner eller skjørt(!) på hodet.
Når hun er sliten på kveldene, leter hun etter fjernkontrollen og gir beskjed at hun vil sjå bæ på tv, dvs sauen Shaun, et program som er minst like underholdene for foreldrene!
Hun er rett og slett min lille solstråle, selv når hun gråter store krokodilletårer når hun ikke får «nine» før middag, eller fordi hun er ferdig å bade aaaalt for tidlig.
Så, får det vel være nok skryt for en dag 😉 Tror dere har skjønt poenget nå 😀Life is a box of chocolate!

Mye og skrive om..

.. men alt for liten tid!
Nå er det veldig lenge siden jeg har skrevet noe som helst, selv om det er veldig mye som har skjedd.Får bare prøve å oppsummere februar så godt jeg kan :-) Mars tar vi senere.

Februar startet godt med feiring av bryllupsdag. Jeg og Trond reiste ut til Ålesund, leide oss inn på hotell og spiste middag på en fin restaurant. Storkoste oss! Pause fra oppussing, og Eir var hos bestemora. Men selv om vi var alene, våknet vi tidlig morgenen etter 😀 Gammel vane vet du..

Ellers var det mye fint vær på denne kanten. På jobb har vi en liste med små og store fjellturer som alle kan ta, så skriver vi oss på listen med hvilke vi har tatt, og så kan vi vinne premier. Så jeg har derfor begynt på denne listen, og tar en liten tur i ny og ne.
I begynnelsen av februar tok derfor jeg og Eir turen til Høgetua, en kort, men veldig fin tur for oss begge.

Eir ble også tildig i februar en racer på å gå med vogna si! Klarer enda ikke å snu vogna da, så blir ofte litt sint når hun krasjer i ting. Men hun lærer noe hver dag, så snart snur hun vel også :-)

13.februar var det karneval i barnehagen, og Eir ble selvfølgelig utkledd som vampyr, siden hoggtennene allerede var på plass 😉
kostymet ble bestilt på nett, men de hadde bare guttekostyme i str 2 år, så jeg sydde om buksen til et skjørt, og vips, hadde vi en vampyrprinsesse i hus! Veldig stilig!

19. februar fikk vi endelig pianostemmer på besøk! En ung herremann som driver og utdanner seg som pianostemmer i England, kom inom og vi fikk stemt pianoet til studentpris 😉 Ble straks mye bedre å spille på!

11.februar fikk vi triste nyheter. Onkel Ola hadde falt på isen og slått hodet. Ble sendt til Trondheim, men det var meget kritisk. Dagen etter var det slutt. Han ble 77 år, så var ingen ungfole, men uansett veldig trist når slikt skjer!
Som den ene sønnen hans sa: Han ble født på Myrvold, og han tok sine siste skritt på Myrvold.
Uka etter reiste derfor jeg og Eir oppover for å være med i begravelsen hans. Fikk Janne til å passe Eir mens vi var i kirka, og dro deretter til Brekkvasselv for minnestunden etterpå. Det var en veldig fin dag. Det ble sagt mye fint, både i kirka og etterpå, og jeg syns jeg hører onkel humre av alle historiene som ble delt. Kommer alltid til å huske onkel for hans gode humør, og selvfølgelig – buskebryna! Herlig mann! Hvil i fred.

Mens vi var på Namsskogan benyttet jeg sjansen til å reise opp på hytta for å montere sofaen vår, og få på plass bordet på kjøkkenet. Hadde også tatt med meg en våtmopp for å vaske golvet med, men smarte meg tenkte ikke på at hytta holder minusgrader.. Våtmoppen frøs fort til ismopp, men fikk ihvertfall kostet opp det verste 😉

Så spaserte jeg på skaresnøen bort til huset, der jeg fikk servert bålstekt hamburger sammen med Jan Ove, Kirsti, Lene, Per Ole, Ole Nathaniel og Kasper Tobias :-) Veldig hyggelig!

Dagen etter minnestunden fikk vi også fastlått at, joda, Eir hadde farangen.. Grøss og gru tenkte jeg, vi skal jo fly nedover til Ålesund igjen på søndag.. Men men, går sikkert bra tenkte jeg! Da søndagen kom følte jeg meg litt ekkel selv, men konkluderte med at det sikkert var psykisk, etter å ha vasket spy flere ganger for dagen de siste dagene. Mamma kjørt oss til Namsos flyplass, vi fikk sjekket inn, og alt så lovende ut.
Men like før vi skulle boarde, ble jeg skikkelig dårlig.. Kjempekvalm, svimmel og klarte knapt og stå oppreist. Måtte koble Eir løs fra bæreselen, og gi henne til securitas-damen som sto der, men jeg selv omtrent segnet om på golvet. Veldig ekkelt, og veldig pinlig.. Gikk bra der, og den hyggelige damen hjalp oss om bord på flyet. Fikk vann med flyvertinnen, og alt føltes mye bedre. Mellomlandet i Trondheim, og mens vi ventet der skulle jeg gi Eir lit frukt, hun hadde ikke spist noe på mange timer.. Frukta kom selvfølgelig i retur. Kom oss tilslutt på det flyet også, og var glad, men utslitt da vi endelig kom til Ålesund, der Trond sto og ventet på oss. Glad vi ikke skulle kjøre selv!
kom oss to ferja, men da klarte ikke magen min mer heller.. Gøy å være på tur!

Dagen etter ble det verken jobb eller barnehage på meg og Eir, vi var slappe og trøtte begge to, så ble mange kosestunder på sofaen. Ikke så ofte hun har tid til det, så var både koselig og litt skremmende på samme tid.

Plutselig var februar over. Ble omsider friske begge to, og livet gikk tilbake til normalen :-)

Festligheter og syke barn

Har hatt mye å skrive om i det siste, men ingen tid til å skrive det :-)
Var hjemme på Namsskogan en ukes tid, for å feire bursdagen til Janne, og selvfølgelig så Eir fikk besøke mormor :-)

Tok tog denne gangen, noe som i grunnen var heilt greit.
Kjørte til Åndalsnes,og tok toget derifra. Måtte bytte på Dombås og i Trondheim, men så lenge Eir er fornøyd i vogna si, så går det veldig bra. I Trondheim ble vi møtt av onkel Lars :-)

Kom fram til Namsskogan kl 03.28 på natta. Gikk igrunnen veldig greit, trillet fra stasjonen og hjem, la Eir over i senga, så sov hun videre.
Fredagen da vi våknet var vi blitt fryktelig forkjølte begge to.. At jeg er syk er greit nok, men liker ikke at Eir blir syk. Nå virket det som om hun tålte en forkjølelse godt da, humøret var godt og både spiste og drakk, selv om det var i litt mindre mengder.

Lørdag tok vi turen til smalåsen for å hilse på tante, onkel, Aud, Kasper Tobias og Ole Nathaniel.


Ikke bare bare å ta bilde av 3 aktive barn! :-)

Eir får være prinsesse på stolen til gammelonkel :-)

På kvelden hadde Janne bursdag og fest. Feiret sammen med kjæresten, Jon Inge, som hadde hatt bursdag for en liten stund siden. Til min store glede hadde bursdagsbarnet fått ring på fingeren og drakk bare brus 😉 Kjempestas!!
Var en kjempegøy kveld! Traff folk jeg ikke har møtt på åresvis, sang og danset til tidlig morgen, og lo en hel masse! Meget velykket vil jeg si!Beste jentene!!

Søndagen sov jeg merkelig nok litt lenge, men utpå dagen var forma god og vi dro til Staldvika for å besøke Ragnhild. Veldig koselig å treffe henne igjen også :-)

Mandag var det namsostur! Hadde i grunnen tenkt å dra i Oasen å bade, men siden vi var så forkjølte begge to, valgte vi å la være. Ble en tur oppi Fossbrenna der Kirsti var hjemme.

Etterpå ble det litt byvandring, og så høydepunktet: Lunsj på China Palace! Vi brukte å spise der hver gang vi var i Namsos da jeg var mindre :-) Fortsatt like god mat!
Avsluttet dagen med en tur til Vedmundvik, der Solveig, Åsmund og Torbjørn var hjemme. Og Ronja (Labrador) selvfølgelig :-) Må da nevne at Ronja og Eir er ganske jevngamle ( i menneskeår), så da Ronja hoppe rundt å sleiket Eir på hendene, begynte Eir å skratte og le :-)
Fikk foresten handlet litt hobbystæsj på Ciro, og her er resultatet
Kanskje ikke det vakreste, men er en start :-) Brukte isoporhjerte som jeg filtet med ull, og deretter filtet jeg på teksten med en ulltråd. Veldig enkelt igrunn :-)

Tirsdagen dro vi til Holmensenteret for å «låne» nisseloftet. Ville prøve å ta noen julebilder av Eir :-) Resultatet ble ganske bra! Legger selvfølgelig ikke ut de beste da, de kommer nok på julekort;-)
Begynte å bli litt lei av å være modell til slutt..
Er du ferdig å knipse nå da??

Tusen takk til Liv Marit på Blomst & Dekor for at jeg vil låne «studio»! Link til facebooksiden hennes finner du her.

Tok en tur til Linn på kvelden da, sammen med Janne. Koselig med et edruelig treff også 😉 Linn er jo også blitt «småbarnsmor», så vi var 3 trøtte tryner som satt der gitt. Men veldig hyggelig!

Linn sine søte små :-)

Onsdag var jeg og Eir hjemme alene. Tok livet helt med ro, bortsett fra en lite tur til legen. Etter å ha vært forkjølt så lenge, og surklet så mye i halsen, ville jeg få det sjekket. Men bortsett fra litt slim i lungene var hun heldigvis frisk som en fisk :-)

Torsdagsmorgen begynte vi hjemreisen, og etter en lang dag kom vi fram til Åndalsnes og papsen :-)

Fredagsmorgen var Eir i kjempehumør!

Så var det tilbake til hverdagen da!

Onsdag var det igjen babysvømming, og fikk tatt litt bilder igjen :-)

Badenymfa vår!

Da vi kom hjem fra badinga fikk hun som vanlig middag, men ville ikke ha hele glasset, slik hun pleier.
Litt etterpå kom hele middagen i retur.. Over seg selv, pappan og stuegulvet..
Jepp, Eir hadde fått verste syka! Torsdagen så det ut som det gikk bedre, bortsett fra heftig diare, helt til hun kastet opp igjen like før leggetid.. Ville selvfølgelig ikke ha mer mat etter det, så måtte legge henne med tom mage :-( Fikk i henne litt melk på natta, og litt vann. Idag er hun meget slapp, men drakk hele melkeflaska til frokost. Grøten var hun ikke så ivrig på, spiste bare noen skjeer før hun begynte å gråte, og ellers har hun allerede sovet i flere timer i dag, og klokken er nå bare 11.20. Fortsatt diare også.. huff.. Hater å ha denne syka selv, men er faktisk verre at hun har den. Jenta har ikke mye å gå på, og kan ikke si ifra om hva som plager henne.
Slappfisen min..

Håper hun blir bedre utover dagen, så hun får i seg mat!

Så, nok en gang ble det et laaaangt innlegg, men det får så være :-)
Kryss fingrene for at lillesnupp blir fort frisk!

Og god helg :-)

Puh!

Alt skal tydligvis skje samtidig! Men ingenting negativt heldigvis :-)
Vært mye farting i det siste, men det har bare gjort at Trond har fått ekstra mye alenetid med Eir, noe som sikkert er bra for begge to.
Forrige uke var jeg to dager i Bergen, i forbindelse med NML’s landsmøte.
Torsdagen var det fagdag, som begynte seriøst med omvisning på Tine i Bergen, og busstur ut til nytomta der de skal bygge etterhvert. Omvisningen droppet jeg, for har vært i Bergen før. Etterpå dro vi til Hansa Bryggerier! Og ja, jeg er Dahls-patriot, men gøy å se andre plasser alikevel. Fikk først omvisning på fabrikken, og må si at det var deilig å kjenne igjen bryggerilukta! Etterpå skulle vi få litt mat, og ble da servert en tallerken med litt spekemat på, og så mye øl vi bare klarte å drikke.. 😉

Fikk smake Hansas nye IPA-øl og Hvete-øl som enda ikke er kommet i butikk. IPA var ikke noe for meg, ble litt for mye humle, men må (nok dessverre) si at Hvete-ølet var helt nydelig godt!
Vi skulle reise fra Hansa kl 17.30, men pga uforklarlige hendelser så ble vi en anelse forsinket..
Kl 18.30 skulle vi på byvandring i Bergen, med guide, men siden vi var ganske forsinket, og alle ville gjerne sjekke inn på rommene sine for å skifte klær, ble byvandringa også forsinket, og dessverre noe amputert. Men var utrolig spennende å være med en kjentmann (dame) rundt. Hun hadde skikkelig peiling på byen sin, og hvis hun hørte noen i gruppen diskutere ting, så plukket hun det opp, og forklarte videre rundt det temaet. Turen endte til slutt på Fløibanen, der vi tok toget opp for å spise middag på Fløien. Kjempedag!!

Etterpå gikk jeg bort til togstasjonen for å møte Jan Ove og Kirsti (av alle)! De var på vei til Finse for å overraske et annet par, og deretter ta en 3-dagers fjelltur. Veldig morsomt å møte kjentfolk, spesielt sånne man ikke har sett på en stund :-)

Dagen etter var det møte, og deretter hjemreise for min del. Droppet årsmøtemiddagen til fordel for dagen før. Syns det var nok å være borte fra Eir 1 natt :-)

Skikkelig godt å komme hjem igjen da! Kom seint på kvelden, etter Eir hadde lagt seg, men sneik meg inn for en klem alikevel.

Eir hadde blitt en racer på å snu seg mens jeg var borte (selvfølgelig), så nå snur hun seg fra rygg til mage på no-time, kjempeflink! :-)

Trond og Magnar hadde gjort en kjempejobb på vaskerommet mens jeg var borte, byttet vegger og tatt imot rørlegger, så der var det nesten bare å begynne å male og sparkle med en gang.

Ellers har vi begynt på babybading, og det er kjempegøy!! Eir storkoser seg, og plasker som bare det i vannet. Etterhvert skal de lære seg å dykke, og da skal Trond få være med for å ta bilder under vann. Det blir spennende! Jeg samkjører med Ekaterina bort til bassenget, og da vi kom hjem igår var det to trøtte unger i baksetet.

For 2 dager siden var Eir på 5 måneders kontroll på helsestasjonen, og fikk påfyll av vaksine. Hun er nå blitt 69 cm, og veier 7kg akkurat. Vaksinen gikk mye bedre enn forrige gang, hun gråt bare noen få minutter, så var alt bra igjen. Heldigvis!
Hadde pittelitt feber igår, men virket i storform, så dro på bading alikevel :-)

Ikveld begynner endelig quiz’en igjen! Gleder meg skikkelig! Både til det sosiale og hjernetrimen.

Og imorgen skal jeg ha første dag på jobb, skal til og med være på ystebrua. Heldigvis skal Philipp, vikaren min, være der også, for det er nok han som må lære opp meg denne gangen 😉
Imorgen kveld skal Trond på gocart-kjøring med jobben sin, men kommer hjem tidlig, for lørdags formiddag skal jeg bort igjen. Da er det jenteskyting i sollidalen i min regi. Har bedd alle jentene jeg kjenner, så spent på hvor mange som kommer :-) Og lørdagskveld er det fest med meierigjengen, så ja, det er en travel hverdag!
Litt dumt at alt kommer på en gang, men men. Blir nok lenge til neste utflukt nå tror jeg. Men vet jo aldri!

Bucket-list

For nesten 10 år siden skrev jeg en liste over ting jeg ville gjøre før jeg ble 30.
Jeg ville besøke alle verdensdelene, Island og Svalbard, jeg ville rafte, gå til en profesjonell fotograf og lære meg å dykke.

Ikke mye er gjort ser jeg.. Har vært i Nord-Amerika, Europa, Asia og Australia da. Har ikke raftet, og kommer vel heller aldri til å gjøre det.. Er alt for pysete i vann! Så da blir det nok ingen dykking heller 😉
Ikke kom jeg meg til fotograf heller, men fikk meg et skikkelig kamera, så tar litt bilder selv istedet. Nært nok.. 😉

Når det gjelder reisingen, ser jeg ingen grunn til å slutte nå. Kanskje blir jeg ferdig med lista før jeg blir 40 istedet.

Men selv om ikke alt på lista ble oppfylt, fikk jeg da gjort andre ting som slettes ikke var på noen liste. Har kjøpt og solgt leilighet, kjøpt hus, giftet meg og fått barn :-) Og da må det vel nevnes at jeg sa veldig lenge, at hvis jeg i det hele tatt skulle ha barn, skulle jeg ihvertfall ikke føde, men klarte jo det også 😉 Har kjørt bil på tvers av USA, besøkt Singapore og Malaysia og konkurrert i ferdighetskjøring med Mustangen til Trond.

Så er igrunnen fornøyd med alt jeg har gjort så langt, og så får bare tiden vise hva de neste 30 årene vil bringe :-)

Herr og fru Liaskar

Jepp, så har vi giftet oss! 😀
Fredag 01.02.2013 var den store dagen, og selv om den opprinnelige planen var å gjøre det uten en markering, så ble det en kjempedag for oss begge.

Vielsen skulle skje i tinghuset i Volda kl 10.00, og da vi kom dit sto jammen mamma i salen og ventet på oss. Hun hadde funnet at hun ville få det med seg når dattra skulle vies, så hun hadde da avtalt med Trond sin familie, og kjørt nedover. Kjempeoverraskelse! Jammen bra jeg har 2 mnd igjen til termin, ellers kunne det fort ha skjedd mye mer denne dagen 😉

Etter vielsen dro vi hjem og slappet av litt før vi skulle ut i Skorgeura for en bryllupslunsj, eller som de ville sagt i Amerika, a wedding reception 😉

Hadde også hatt litt flaks, for ringene kom på postkontoret denne dagen, så fikk hentet ut de på vei til Ura.

Svigermor, Sissel, skulle lage lunsj, og hadde da sagt at hun skulle bare lage noe enkelt som snitter e.l, men da vi kom dit hadde hun jammen disket opp! Et helt bord fullt av forskjellige småretter! Bl.a rekecoctail, kjøttboller, spyd med diverse godsaker på, laksespyd, salater, fylte egg, kalkunkjøtt osv, og i tillegg en hjemmelaget kransekake med brudepar på toppen. Kjempefint!

Gjestene var mamma, Magnar, Sissel, Anette (min forlover), Robert (Trond’s forlover), Ragnhild, Marna, Henry og Edith.

Var et veldig hyggelig selskap, og tror nok alle koste seg like mye som oss.

Robert stilte opp med dagens underholdning, som besto av champagneflaskeåpning med sabel (!), og siden bruda er meget gravid, fikk han vist sine kunster 2 ganger, med både vanlig champagne og alkoholfri :-)

På kvelden ville jeg og Trond ut å spise på en restaurant, og valgte å dra på hotellet i Ulsteinvik. La oss like gjerne inn på hotellet, og etter en helt fortreffelig middag fikk vi oss begge en god natts søvn etter en lang og innholdsrik dag.

Så tusen takk til alle som gjorde denne dagen så fantastisk for oss!

2012

Ser jeg ikke har vært særlig aktiv på blogfronten det siste året, forrige innlegg var oppsummeringen av 2011! :-) Men men, nytt år, nye muligheter!

Så hva har da skjedd i 2012?

2012 ble et rolig år med tanke på reising, har ikke vært utenlands en eneste gang faktisk, men har reist en del innenlands istedet.
Påska ble feiret i Smalvassdalen, sammen med nesten alle søskenbarna mine med familier. Utrolig gøy! Aking og leking i snøen på dagtid og litt godt i glasset på kveldstid :-)

Sommerens turer ble mest bilrelaterte, med vår faste tur til Elverum på mustangtreff.
Veldig vått i år, så ble lite kjøring, men fikk prøvd oss på ferdighetskjøring, der Trond kom på 3.plass, mens undertegnede kom på en 6.plass (Vant dameklassa da 😉 ).
Dragkjøringa ble avlyst grunnet høljregn, men det ble arrangert en 60-fots konkurranse for alle som ikke hadde kjørt før. Så da måtte jeg jo melde meg på da, og endte på en 3.plass, kun slått av 2 damer! Gutta var milevis bak oss 😀

Siden det ble lite kjøring på årets treff, rakk vi litt mer sightseeing, og besøkte i år jernbanemuseet på Elverum. Der sto jammen den gamle togstasjonen fra Smalåsen utstilt! Veldig lærerikt og spennende museum, og gøy å se bygninger fra hjemlige trakter.

To dager etter mustangtreffet skulle Trond reise offshore, og fordi man ikke alltid er så flink å planlegge og bestille flyreise, endte det med at vi kjørte til Bergen, der han skulle reise ifra. Så ble en natt på hotell, og litt sightseeing i Bergen også før han skulle på flyplassen. Så fikk tatt Fløibanen. Dessverre mye tåke, så fikk ikke så sett mye utsikt, men var likevel veldig fint der oppe. Så ble det en liten tur på akvariet, før vi satte kursen mot flyplassen.

Det ble også en liten tur til Gardermoen motorpark , der Trond fikk kjøre SS2 (bilslalom).

Da høsten kom og det nærmet seg ferie, ble alle utenlandsplaner lagt på is, og vi reiste heller nordover på hytta for å jakte litt.
Passet også veldig bra da å fortelle hjemme at vi venter små i 2013 😉

Forma var ganske laber en stund, så var nok Trond som løp mest rundt i fjellet på jakt, men fikk da en liten tur jeg også. Ingen fangst dessverre, men fikk ihvertfall nyrørt blåbærsylte til frokost 😀

Resten av høsten har igrunnen vært ganske rolig. Trond valgte å ta permisjon fra offshore-jobben ett år, pga svangerskapet mitt og alt som kommer etterpå :-)
Så nå jobber han som billakkerer på Bil og Gummiservice i Hovdebygda.

Vi har endelig fått begynt på badet da, fant vel ut at det er greit med ferdig bad når man har småfolk i hus, så med god veiledning fra svigerforeldre så er vi da igang. Gleder meg til å slippe å løpe gjennom hele huset på natta når jeg skal på do ;-P

Til tross for at bare en av oss kan drikke i år, så ble det faktisk 2 julebord på oss, et ganske rolig ett med Tine, og et skikkelig et med B&G på Hotell Aleksandra i Loen. 2-dagers julebord, med bading, mat, drikke og alt som hører med. Fikk til og med sneket meg til en rygg og nakkemassasje mens vi var der. Skikkelig deilig!

Jul og nyttår ble feiret i Skorgeura med svigers og svigerfamilie. God mat som alltid, og veldig hyggelig!

Så nå kan 2013 bare begynne. Til tross for et rolig 2012, har jeg på følelsen av at ting kommer ting å bli en del mer spennende i 2013!
Vi aner jo egentlig ikke hva vi går til, så vi tar imot med åpne armer og åpent sinn :-)

Mest spenning blir det vel i påsketider, da jeg har termin 1. påskedag. Spennende!!

Garasje

Siden ferien er det vel mest garasjebygging det har gått i. Det var mye arbeid og tok en del tid å få til kjelleren, men det var virkelig verdt det.

Så nå er det ikke mye som mangler, men siden Trond er offshore får det vente til han kommer hjem. Mye av det som gjenstår er tungt, så orker ikke starte på det selv :-)

Og som du sikkert ser har jeg selvfølgelig fått min kjære mitsubishi under tak 😉

Får prøve å ta litt flere bilder en dag det ikke snør eller regner her :-)