Hyttetur

Igår reiste jeg og Eir på hytta for å overnatte der. Mormor og morfar ble med og spiste middag sammen med oss. Siden stormen Tor hadde meldt sin ankomst, var vi litt skeptiske, men siden Aud Magnhild og barna også skulle være der, fant vi ut det var greit. 

Eir koser seg på hytta!

    
Var minusgrader da vi kom, så mens vi ventet på at det skulle bli varmt, var det sofakos med pledd.

 
Det tegnes troll sammen med morfar :-)

 
3 barn og 1 iPhone, ingen problemer det ?
På natta blåste det en del, og mor sjøl var ikke veldig høy i hatten da snøen raste av taket i 4-tida ? så ble ikke all verden med søvn, men hytta sto støtt hele natten.

 

Frokost med kokt egg og skive idag.

Etter litt vasking, opprydding og pakking dro vi bort til Aud & Co, og lekte litt før vi dro hjem igjen. 

   

  
Smalvassdalen skuffet aldri! Takk for oss igjen :-)

 

Destinasjon Bjønnaskaret

Søndag skulle Trond til Sykkylven på skytestevne, så jeg bestemte meg for å prøve på en lengre fjelltur med Eir på ryggen.
Ville gjerne gå på Bjønnaskaret, men kan vel avsløre med en gang, at så langt kom vi aldri.. 😉

Kjørte fram til Nupen, og gikk deretter grusveien opp til Vallasetra. Der tok vi en liten piknik, dvs Eir spiste skive med Prim, mens jeg spiste skorpa. Til dessert var det blåbær :-)
Så etter matpausen, (som antagelig var grunnen til at tidskjemaet mitt sprakk) gikk vi videre innover dalen.

Vi kjørte altså til «A», gikk til «B» der vi hadde piknik, og skulle til «X» (marks the spot). Ca der den vakre sirkelen min er måtte vi snu. Eir sov, men så på klokka at vi kom aldri til å rekke ned i rett tid. Men fikk oss uansett en kjempefin tur :-) På tur ned lærte Eir at det går helt fint å «stå» i bæremeisa mens hun hopper.. utrolig underholdende for en liten kropp, og veldig tungt for en sliten mammakropp 😀

Senere på kvelden oppdaget jeg ulempen med å gå med utringet t-skjorte og bæremeis.. 😉

Internett er en flopp

..skrev en leser i Dagens Næringsliv i 1996. De fleste er vel enige om at han tok ganske feil.
Grunnen til at jeg nevner dette er at vi var uten internett fra fredagskveld til mandags formiddag. Vi er ikke veldig avhengig av internett, men må si at det ble litt kjedelig uten.. Selv om vi har mobilnett og får stort sett alt med mobilene våre 😉
At vi var uten internett var ikke mer dramatisk enn an Hvermannsen nå til dags får bruke gravemaskiner, og dermed hadde gravd av kabelen til hele boligfeltet 😉

Lenge siden jeg har blogget nå! Ikke alt er verdt å skrive om, og ikke alltid jeg er våken nok til å skrive om det..

Men lørdag som var fylte vår lille superbaby 3 måneder! Ingen direkte feiring, men jeg og Eir trillet ut til Skorgeura, mens Trond kjørte ut, og der fikk vi servert vaffelkake :-) Nam nam! Og Eir fikk kose seg i fanget til bestefar :-)


Søndag skulle jeg på død og liv på fjelltur, så maste meg meg gubben for å trille til mossetra. Var sikker på at noen har sagt det er asfalt helt opp, så det skulle få bra mente vi. Tok med oss niste og drikke, så skulle vi ha lunsj oppe på setra.
Det var slettes ikke asfalt opp! Så da vi hadde en god km igjen, var jeg sur, mest pga alle fluene som prøvde å invadere ørene mine, og Eir begynte å bli sulten. Så vi kapitulerte rett og slett, og trillet nedover igjen. Så da tok vi heller en felles lunsj hjemme på sofaen, Eir fikk melk og vi spiste skive med brunost :-)

Idag har vi gjort noe helt forferdelig! Vi har nemlig vaksinert Eir.. Vaksine er lurt, men stakkars jenta hylte som aldri før da hun fikk sprøytene.. :-( Heldigvis har Trond gått ut i ferie så han kunne være med, for var slettes ikke gøy å se jenta gråt sånn pga at noe gjorde vondt.. Men tror det gikk bra, for hun er i ganske fin form nå, litt slapp kanskje og sutrer litt, men alt i alt, bra! :-) Ellers ble hun målt og veid og vi har det svart på hvitt at hun er lang og slank! :-) Nå er hun hele 64cm og veier snart 6 kg.

Ellers sitter jeg her og forbereder meg psykisk på en ny epoke.. Idag er nemlig min siste dag i 20-åra! Har heldigvis forberedt meg på morgendagen 😉
Siden jeg ammer, kan jeg ikke drikke hele flaska, men med litt planlegging får jeg meg ihvertfall ett glass :-)

6 år!

Igår var det faktisk 6 år siden jeg møtte Trond. Rart å tenke på igrunnen. Tenk alt vi har opplevd og gjort sammen de siste årene. Vi har vært på biltur gjennom Europa og USA, vi har sett Singapore, vi har vært på 5 Mustangtreff, vi har kjøpt oss hus, bygd garasje, giftet oss og fått barn sammen. Og tenk alt vi enda ikke har opplevd, alt som venter :-)

Feiret 6-årsdagen på fjelltur faktisk. Tok turen til Runde og klatret oppå Rundefjellet. Kjempeflott dag!

 

Brekkesetra

Årets første fjelltur var igår! Var strålende vær, sol og godt over 20 grader, så jeg og Anette rottet oss sammen og tok med barna på fjelltur.
Hun har en gutt på 9 mnd, som skulle bæres i bæremeis, og jeg har vel strengt tatt ikke lov å trene så hardt enda, så endte opp med en kort fjelltur denne gangen. Men kort betyr ikke lett.. peste godt begge to på vei opp! Men var helt nydelig å komme seg ut. Og veldig deilig da vi så toppen 😉

Norangsdalen

I helgene er vi ganske så ofte på bilturer rundt om. Er veldig mange fine områder her, så på søndag da det var sol og nydlig vær ute, tok vi turen til Norangsdalen.
For å komme dit kjører man først til Sæbø, og tar deretter ferje over Hjørundfjorden til Urke. Etter Norangsdalen kjørte vi Hornindalen og deretter Kvivsvegen hjem. Kjempefin dag å kjøre denne ruten på :-) Og ikke minst, en kjempefin måte å lufte en høygravid dame med bekkenløsning på 😉

Skorgedalen

Etter å ha stått opp grytidlig og begynt på jobb kl 05.00, er man ofte en smule overtrøtt når man er ferdig kl 12. Nettopp da passer det utmerket med en flott fjelltur i sunnmørske dalstrøk!
Jeg, Wenche, Charlotte og Brage tok turen til Skorgedalen, og gikk opp mot Skorgesetra. Utrolig fin tur! Sånn passe langt, sånn passe stigning, og nydelig norsk natur!

på vei opp var vi på rumpetrolljakt, til ære for snart 3 år gamle Brage, og måtte til slutt plukke opp en liten krabat:

Da vi kom nesten opp til Skorgesetra måtte vi ha matpause, og dekket opp med herlig fruktsalat:

Flott ja?? 😉

Kjempeflott tur, og var god og sliten da vi kom ned igjen.
Takk for turen jenter =)

Søndagstur

Har vært nydelig vær hele helga, og idag bestemte vi oss for å kjøre en tur til Bjørke.
Kjenner ei kunsterisk dame som har pusset opp ett gammelt tun der, så ville dit å se litt. Det heter Bakketunet og er norges eldste «grindløde», med treverk datert fra 1500-tallet.

Det anbefales å ta seg en tur! Er åpent på søndagene fra 12-17 =)

Da jeg kom meg måtte jeg bare knipse katten som koste seg stort i gresset =)

Men til tross for varmen så kunne hun da leke litt også 😉