Dag 16 – Dag 22

Ble litt sløving på bloggfronten her på slutten, men skal prøve å avrunde ferien med et siste innlegg.

Dag 16:
Mest kjøring denne dagen også. vi dro først for å levere leiebilen og skaffe en ny. Denne gangen ble det en 2011 Mustang. Måtte fortelle herremannen i skranken at vi ville kjøre den i USA pga av hvor mye det ville koste å kjøpe bilen i Norge. Da vi nevnte prisen trodde han vi tullet.. Da vi etterpå fortalte hva det ville koste å i tillegg registrere bilen, ble han bare helt stille. Tror nok ikke vi har en ny norsk statsborger der nei! 😉
Etterpå kjørte nordover. Fulgte motorveien opp til Vallejo, der vi tok inn på hotell.’

Dag 17:
Denne dagen var det Ford Fun Sunday på Vallejo Fairgrounds! Mange gamle og nye biler, mye folk og god stemning. Gøy å se et biltreff der borte også!
på samme sted var det også et «Gun Show», der man får se, holde og kjøpe alle mulige slags våpen, fra AG3 til en minipistol som heter Derringer (ser ut som en lekepistol..). De har ammunisjon til alt, våpen fra krigen, tilbehør til våpen, kniver, tazere, pepperspray og andre selvforsvarsgreier, smykker, gamle kameraer osv osv.
Da vi var ferdige i Vallejo, kjørte vi ned til Pleasanton, øst for San Francisco, for å møte min gamle vertsfamilie der.
Der ble det disket opp med en ekte amerikansk BBQ (Barbeque), sammen med familien og foreldrene og broren til vertsmoren min.
Skikkeli gøy å se alle igjen, spesielt å se hvor store guttene jeg passet har blitt.
Mye mimring, mat og god vin!
Og da de fleste var dratt hjem, eller gått til sengs, fikk vi testet bassenget og boblebadet =)

Dag 18:
Først kjørte vi opp til Muir Woods, den store Redwood-skogen rett nord for San Francisco. Enda en ting i USA som er veldig stort! Massive trær som er over 100m høye!
Overalt i denne parken er det skilt om at man ikke skal spise, drikke, røyke osv i nærheten av trærne, og at man ikke skall forstyrre barken på trærne.. Ironien er gavebutikken der absolutt alt er lagd av redwoodtrær.. Boller, skåler, penner, nøkkelringer, you name it!

Etter den store skogen kjørte vi ned til SF, krysset The Golden Gate, og kjempet oss opp mot Twin Peaks, et «fjell» i SF der man får den beste utsikten over byen og området rundt! Veldig gøy for meg å være der igjen, litt uvirkelig på en måte.
Så kjørte vi ned og parkerte ved Embarcadero, og tok en spasertur langs pirene, fra nr 1, opp til nr 41. San Francisco var som vanlig på denne tiden av året; veldig kaldt.. Var inne på akvariet, og voksmuseet og kikket litt, ellers ble det mest spasering.

Kjørte tilbake til Pleasanton på kvelden og sov til vertsforeldrene mine igjen.

Dag 19:
Den store starten-på-hjemreisen-dagen!
Sto opp i rett tid, og sa adjø til familien som skulle på jobb og skole, før vi spiste frokost og begynte kampen med å få alt pakket ned. Måtte kjøpe en ekstra bag, så hadde nok over dobbelt så mye på vei hjem, som på vei dit =)
så måtte vi kjøre til LA, der vi skulle ta nattfly til Miami.

Dag 20:
Landet i Miami i 10-tiden, lokal tid, og fikk låst inn bagasjen. Tok så buss og tog til Downtown Miami, der vi fant oss et Science Museum, for å fordrive litt tid før neste fly.
Flyet gikk kl 18.20 på kvelden, og etter noen timer ombord kunne kapteinen fortelle oss at pga av ufarlige, men tekniske problemer, måtte vi snu og lande i New York, for å bytte fly. Landet etter en stund, og vårt «helt ufarlige» fly ble møtt av minst 20 brannbiler med blinkende lys, som fulgte oss langs landingsstripa..
Gikk jo helt fint, men mange var nok ganske stressa pga dette..
Fikk nytt fly, og etter noen timer var vi igjen på vei over havet.

Dag 21:
Landet i Paris omtrent på samme tidspunkt som flyet vårt fra Paris til Oslo, landet i Oslo..
De ville da sende oss med nytt fly samme kveld, med ankomst Oslo ca kl 21, noe som var helt uaktuelt for oss som har 8 timer i bil før vi kommer hjem, så etter litt om og men, fikk vi dekket hotell i Paris, med matkuponger for lunsj, middag og frokost =)
Dro inn til Paris på kvelden og fikk dermed sett litt av den byen også =)
Følte oss veldig som turister da vi skulle finne et sted å spise, for vi hadde ikke fått bagasjen vår, så gikk fortsatt rundt i shorts og t-skjorte, og så både kalde og skitne ut. gikk inn på en pizzeria med veldig staselige servitører og fikk oss litt god mat og veldig god vin!

Dag 22:
Landet i Oslo! Bagasjen sto selvfølgelig igjen i Paris, og Norge på denne tiden med shorts og t-skjorte er ikke alltid like hyggelig.. brr!!
Fikk oss en skikkelig middag på Peppes, og kjørte nordover. Måtte ha en pit-stop på Kvam, og fikk oss overnatting på Sinclair.
fikk nok en del rare blikk oppover pga vår heller lette bekledning
Neste dag kom vi oss hjem til Ørsta, 2 dager senere enn planlagt, og etter noen timer kom bagasjen vår også!

Har hatt en kjempetur!! Vi har sett og opplevd utrolig mye, og må nok se over alle bildene selv bare for å huske alt som har skjedd =)
Er absolutt noe som frister til gjentagelse!
vi har også lært mye, dvs vi har lært forskjellene mellom Norge og USA.
USA har utrolig mange lover og regler, som for oss nordmenn er helt på trynet og bare i USA kan de stenge skoger og fjell kl 18 og 20.
Men noe de kan er veier, dagens veinett i amerika ble lagd på 60-tallet, fordi de så framover og bestemte at 4-6 filer er noe man kommer til å trenger innen 50 år. I Norge ligger vi langt bak denne måten å tenke på.
USA er også mye hyggeligere og imøtekommende enn oss nordmenn, eksempelvis vil en amerikaner takke deg for alt mulig rart, og det blir kanskje litt mye, men om du gir en hånd til en nordmann på bussen som har mistet ned en pose, så bare rykker han fra deg posen du har løftet opp til han og sier ikke et ord..

I tillegg er det jo flott å være nordmann i USA, da alt er en god del billigere der! Bensinen koster ca 4kr literen, 2 stk kan godt spise seg skikkelig mette for 70 kr, eller spise en skikkelig god middag, med øl og drinker for sikkert halvparten av det det ville kostet i Norge for det samme måltidet.

Konklusjonen må nok være at vi liker USA!! =)

Legg igjen en kommentar