Høstens «landeplage»

O jul med din glede! Butikkene har tatt inn julebrus, julemarsipan, julemenn, julekaker, og begynner snart å pynte til jul!
Er det en glede? Nei, ikke for meg!

For meg starter julekosen litt 1.desember, og lille juleaften er det «full jul».
Handelsstanden og dessverre alle forbrukere som støtter opp med å kjøpe juleting har i mine øyne ødelagt jula litt..
For når desember måned kommer, snøen ((forhåpentligvis) laver ned, julestjernen blir hengt opp i vinduet til naboen, er jeg alt lei! Har allerede fått nok jul!

Så for å spare meg selv litt, har jeg lagt ned et privat veto mot julespiserier før desember! Kan godt hamstre inn litt før det, spesielt med tanke på at verdens beste julebrus (Dahls ja!) omtrent ikke finnes i Ørsta, men ingen flasker åpnes sprudlende før desember!

Så hvorfor er det blitt sånn? Siden når begynte jula i oktober??

I de gamle gode dager var jula en høytid som for mange betydde ekstra tid med familien, ekstra god mat, litt ekstra snop, noen ekstra kilo osv, men nå har det bare blitt ett handlehysteri uten sidestykke..
De fleste har vel vært på julehandel og det er vel ikke bare meg som er utslitt etter en dag på kjøpesenter, med nisser, julesanger, julepynt, julelukt og julepapir?
For meg er ingenting av dette koselig lenger! Det er ikke gøy å finne fancy gaver til alle som har alt de trenger og litt til, det er ikke koselig å feire jul i 2 måneder, det er ikke godt å spise 4, 5 eller 6 julemiddager, og det beste med hele juleaften er at nå er endelig alt styret over..

Eller hva syns dere?? Er det greit med all denne jula?

Legg igjen en kommentar