Skikkelig vinter!

Den siste uka har det lavet ned her, og for en gangs skyld er jeg ganske glad for å ha en pitteliten gårdsplass ? Eir er strålende fornøyd og har hatt med ski i bhg flere dager nå!

 

Jubler seg over målstreken :-)

Og idag var vi i Follestaddalen sammen med ei venninne og hennes datter og akte. Tidligere har Eir vært litt skeptisk til aking, av uante grunner, men idag fikk hun låne en rattkjelke, og det var visst kjempegøy!!  Klarte til og med å få den med seg opp bakken et par ganger :-)

 

God jul!!

Juleroen har senket seg her på Sætre. Vel, så mye den kan ihvertfall ? Juletreet er pyntet, golvet er vasket, alle gavene er kjøpt og det man rakk å bake er kvalitetstestet flere ganger.  

 

Når man har en veldig god hjelper blir det fort mye pynt på de nederste greinene ?
  
  Men selv om det er jul har vi ikke helt fri. Det kommer jevnt og trutt bankelyder fra hoveddelen, Trond legger golv på spisestue og kjøkken.  

 Så i romjula får vi kanskje montert opp kjøkkeninnredningen ? Selv fikk jeg malt takene et strøk igår mens Eir sov, men det andre strøket får nok vente til imorgen. 

Både jeg og Trond skal jobbe litt i jula, og siden barnehagen fant ut de skulle stenge, må vi ty til besteforeldre, barnevakter og kortere arbeidsdager, takket være forståelsesfulle sjefer.. 

Men nå skal det dusjes og pyntes for klokkene ringer julen inn.

God jul til alle og enhver!

Hilsen oss på Sætre

  

Små barn, store gleder

Selv om vi var mye ute i snøen forrige helg, måtte vi også finne på noe innendørs. Så da tok kreativiteten overhånd og så lagde jeg en gitar til Eir ? Ikke en helt ekte en da, men en i papp, dekket med stilig gaffatape, og med hyssing som strenger. Eir ble kjempegira og «spilte» på gitaren sin resten av helga! Så leker trenger ikke alltid være så dyre eller fine ?

  
Etter denne filmen, begynte hun å holde gitaren riktig vei også ? men har nok anlegg for å bli en skikkelig rockestjerne!

Årets første snø!

Det var stormende jubel idag da Eir så ut vinduet: «HURRA!! SNØ!!»

Så når frokostrutinen var over var det på med kjeledress for å ut å leke!

  
 
Så etter litt snøbasing og borgbygging prøvde vi akebrett, men da fikk jeg beskjed om at det ikke var gøy.. Neivel! Men hva med ski da? Joda, det hørtes positiv ut! Så vi lette fram ski og staver, og det var tydligvis kjempegøy! Hun gikk fram og tilbake, fram og tilbake! 

  
Så her får nok Bjørgen jr konkurranse om noen år ?

Kino!

Etter en usedvanlig lang uke, ble fredagen avsluttet med kino sammen med Ragnhild. Vi har hatt flere faste kinodater de siste årene, for å se bl.a Hobbiten, Hunger Games og Divergent-serien. Men idag var det den siste Hunger Games filmen som sto på programmet. Filmen begynte ikke før kl 22, så det var 2 trøtte småbarnsmødre som satt i salen da filmen begynte. Men Katniss leverte igjen, og det var slettes ikke noe problem å holde seg våken! Kjempefilm! Litt trist at det var den siste filmen, men syntes avslutningen fungerte greit. Anbefales!!

  

Skummelt!!

Idag da jeg sto på kjøkkenet og lagde middag, satt Eir på stua og så på «Sauen Shaun». Det var god stemning på stue helt til hun plutselig begynte å hyle noe helt grusomt! Mens jeg løper til stua tenker jeg at hun sikkert har fingre i klem eller noe… Da jeg runder hjørnet sitter hun i stolen sin, mens hun ser på tv’en og hyler i skrekk!
Så jeg titter mot tv’en og må le litt for meg selv, for i programmet har sauene eller hunden bygd et fugleskremsel som ser ut som bonden og den er, i Eir sine øyne, dritskummel!!

Slik ser bonden egentlig ut

Så nå er alt «muttert» (skummelt) 😉

Jammen ikke greit å være liten alltid!

Nytt kapittel!

Så er det offisielt! Jeg har fått meg jobb! Riktignok et vikariat, men det er et svangerskapavikariat, så har jobb i litt over 1 år ihvertfall!

Det er en laboratoriejobb, dvs midt i blinken for meg! Begynner kl 06 og 07.30 ca annenhver dag, helligdagsjobbingen blir fordelt mellom alle ansatte, og jobber 1 kveld hver 3. uker er det vel.

Så, hvor er denne arbeidsplassen sier du? Joda, nå skal jeg tilbake til meieriet 😀

Blir gøy å se gamle kolleger igjen, og spennende med nye arbeidsopgaver :-)

Gleder meg!!

Nye tider!

Blir ikke mye blogging for tiden. Det er fullt kjør med jobb, oppussing både her og der, og innimellom alt skal vi prøve å ha et familieliv..

Når man jobber skift blir det ikke alltid mye tid til familien. Enten ser jeg Eir på morgenen, eller så får jeg sett henne på kvelden.
Når jeg i tillegg må jobbe lørdager/søndager/helligdager, sier det seg selv at den som ser Eir mest, er Trond.
Så tilslutt måtte jeg gjøre noe, dette funker ikke for meg!

Så forrige uke sa jeg opp jobben min! Hurra!

Har fortsatt ikke fått ny jobb da, men søker på alt som er aktuelt. Greia er jo at med 3 mnd oppsigelsestid er det vanskelig å få seg arbeid, men jo fortere jeg kan starte, jo lettere er det å få jobb, så til slutt måtte jeg bare ta sjansen.

Kommer selvfølgelig til å savne gode kolleger, det er en fin gjeng! Men kommer ikke til å savne kveldsvakter, helgejobbing, jobbing i jul og påske eller all overtiden.

Har fått mye respons her på meieriet, og de aller fleste syns det er veldig trist at jeg drar, men at de forstår godt at jeg gjør det :-)

Så får tiden bare vise hva jeg skal gjøre videre!

PS: hvis du vet om en jobb med «normal» arbeidstid, si gjerne ifra 😉

Perspektiv

Sitter ofte å tenker på alt som har forandret seg de siste 10 åra, for ikke å snakke om de siste 2.

For 10 år siden, skulle jeg ikke ha mann, gifte meg, eller få barn, men gjett hva? Nå er jeg lykkelig gift og har verdens beste lille jente.

For 10 år siden lo jeg ofte av små barn, og de «rare» tingene de gjorde. Dette gjør jeg forsåvidt fortsatt, men er dritstolt når Eir holder seg for ørene (!) mens hun roper «DADAAA – DAA» (Borte-bø..).

For 10 år siden sleit jeg med brekninger av snørr, sikkel og spy, mens idag er det et dagligdags gjøremål å vaske/tørke minst 1 av disse komponentene.

For 10 år siden innebar en tur på butikken rene klær, ok hår, evt caps for å skjule busta, og helst litt sminke. Ista kom jeg hjem fra butikken, oppdaget at buksa mi er full av grøt, yoghurt, smør, snørr, sikkel, mariekjeks og en dæsj middagsmat. Håret står i alle retninger, og trynet har ikke sett en sminkekost på et par uker. Men det er helt greit, for i handleposen lå blåbær og druer til en febersyk liten Eir.

For 10 år siden, den gang jeg aldri skulle ha barn, så forsto jeg ikke hvorfor alle småbarnsmødre så ut til å ha gitt opp, jeg skulle ihvertfall klart å sett ok ut. Idag, vel, det var ikke så enkelt alikevel 😉

For 10 år siden var det parteeeyyy hver helg, gjerne begge dagene, evt vinkveld på tirsdag. Nå drikker jeg vel like mye på et år, som jeg gjorde på en uke da.. Både i mengde og antall ganger 😀

For 10 år siden sa jeg: «sove gjør man når man er gammel»! Vel, jeg er gammel..

Og sist, men ikke minst: For 10 år siden hadde dette innlegget sikkert tatt meg 5 minutter å skrive. Nå får jeg skrevet et avsnitt i gangen, før jeg må løpe ut på barnerommet for å stappe i en smokk, stryke på ryggen, eller andre tiltak for å få gullungen til å sove 😉

For 10 år siden:

Idag: