Ferien 2013

Da er det en uke siden vi kom hjem, så er kanskje på tide å skrive litt 😉 Har litt unnskylding da, dataen min har slått seg av i tide og utide, så måtte formatere greia.. nå funker den fint heldigvis :-)

Helga før vi reiste var mamma på besøk, kom torsdagskveld og dro mandagsmorgenen, samtidig med oss. Veldig hyggelig! Masse mormorkos for Eir :-) og en del julegaveshopping på oss voksne.. Vet jo aldri om man skal nordover før jul, så da er det greit å ta så mye som mulig mens man kan :-)

Så reiste vi da til Spania. Flyturen ned gikk veldig bra, Eir spiste og sov, og selvfølgelig – bæsja flere ganger.. Ble møtt på flyplassen av svigers, så Magnar tok bagasjen vår, mens Sissel ble med oss til Malagacar for å leie bil. Var en sliten gjeng som kom fram til Señorìo de Capistrano, men deilig med sol og varme! Og det må sies, det er ingen tvil om hva spanjolene har brukt opp alle pengene sine på, veiene der nede har helt super standard! Vi «rike» nordmenn burde jo skamme oss..

Uansett, Nerja er kjempefint! Liten koselig by, mange turister, fine strender, bra restauranter, mye shopping og gode severdigheter. Var faktisk en artikkel i VG her forleden fra Nerja : www.vg.no .

Førsta dagen dro vi på marked. De har marked hver tirsdag, der de selger alt fra klær og solbriller, til frukt og krydder. Fikk meg solbriller, en solkjole og et skjørt her. Det som er gøy med mye av klærne, er at de er one-zize. Så selv om jeg var meget skeptisk til skjørtet jeg kjøpte, så var det jammen helt passelig.

Onsdag reiste vi ned til byen for å spise lunsj, og for å finne sandaler/småsko til Trond og meg

Torsdagen reiste vi til grottene, Cueva de Nerja. Kjempetøft!! Enorme grotter med stalagtitter og stalagmitter og masse andre formasjoner jeg ikke vet navnet på 😉
Meget krevende lysforhold for kamera der inne, men fikk da tatt noen gode bilder ihvertfall.
Lengst der inne ser du trappen vi gikk ned for å komme inn i grottene.Da vi var ferdige i grotten var lille Eir sliten, så tok seg en god dupp hos bestefaren.

En annen severdighet i Nerja, er akvedukten deres – El Àguila (The Eagle). Den ble bygd på slutten av 1800-tallet for å frakte vann til en av mange sukkerfabrikker.

Fredag reiste vi til Frigiliana, en gammel hvit by, 7 km unna Nerja. Kjempefin by! Kanskje ikke helt egnet for barnevogner, siden mange av gatene var bratte, eller hadde trapper. Men med litt samarbeid kom vi oss både opp og ned igjen :-)
Ser vi etter kelneren mon tro?
Lørdag dro Sissel og Magnar på fjelltur, og vi skulle på utflukt alene. Kjørte derfor til Almuñecar, der de skulle ha et stort akvarium. Der var det selvfølgelig stengt pga oppussing, så tok oss bare en trilletur istedet. Fant restene av en gammel fabrikk, der de (utifra det vi forsto) lagde salt fisk.
Reiste hjem for å slappe av litt, og Eir som blir mer og mer mobil for hver dag, fant ut at hun skulle spise opp besteforeldrenes aviser..
Samme kvelden var det en helt nydelig solnedgang, så måtte jo knipse litt da også. (Bildene er ikke manipulerte mtp farge..)
Søndag ble det ikke gjort særlig mye. Jeg og Trond dro alene ned til byen for å kikke litt nærmere på «balkongen».og senere på kvelden fikk vi endelig hilse på husdyret deres :-)
Mandag ble også en rolig dag. Jeg dro ned i byen for å kjøpe sko, fant et par tidligere i uken som var så innmari gode, så kjøpte like greit et par i alle fargene..

Jeg og Trond tok også turen ned til Playa de Burriana, stranda, for å bade en gang i Middelhavet før vi reiste hjem. Meget salt vann! Så jeg som flyter godt i ferskvann fikk problemer med å svømme der, for føttene fløt opp så fikk ikke sparket ifra med beina ordentlig. Merkelige greier.. Trond som normalt synker som en stein, fløt også ganske bra der, hvis han fylte lungene ihvertfall 😉

Tirsdag var det pakking og hjemreise. Flyet skulle dra 16.20 fra Malaga, men var selvfølgelig forsinket.. Men rakk flyet videre i Oslo heldigvis. Denne flyturen var ikke like gøy for Eir. Hadde vært dum nok til å innføre litt ny mat der nede, så hun hadde nok mye luft i magen, og hylte i en par timer på flyet… Slokna like før vi landa i Oslo, og da var hun helt «bevisstløs» leeeeenge.. Stakkars liten.. Flyturen fra Oslo gikk bedre, og hun sov hele veien.

alt i alt, en kjempetur! Og nå, når vi er litt kjent der, frister det å dra tilbake :-)

España, allá vamos!

Spania, her kommer vi!
7. oktober reiser vår lille familie til Spania for å besøke Sissel og Magnar. De har leilighet i en by som heter Nerja, i nærheten av Malaga. Gleder oss til ferie!! Og ikke minst, jeg og Trond gleder oss til å ha barnevakt så vi kan gå ut å spise middag sammen 😉
Reiser fra Ålesund til Oslo, og så Oslo-Malaga. Litt spent på hvordan Eir takler 4 timer på flyet til Malaga, men vi er 2 til å avlede henne, så går sikkert bra :-) Så er hun jo rikig heldig som får sove i mammas eller pappas armer også da :-)

Så nå har vi kjøpt oss spansk-kurs, så får vi se hvor mye vi rekker å lære før vi drar 😉

Ellers er det fortsatt oppussing av vaskerom. Igår fikk vi lagt gulv der inne, så nå er det igjen klart for rørlegger. Endelig skal jeg få mitt eget hobbyrom! Spøker alltid med at klesvask er min nye hobby 😉
Og apropo.. Vaskemaskina vår takket for seg her forleden.. Hadde vært opptatt hele helga, så søndagskveld skulle jeg kjøre noen maskiner bare for å komme litt frampå igjen. Det var ikke maskina særlig enig i.. Så mandag dro jeg til Lefdal for å kjøpe ny, men siden Trond jobbet overtid mandagskveld, fikk jeg ikke begynt å vaske før tirsdag.. Skuffene til Eir var nesten tomme, og begge skittentøyskurvene var stapp fulle! Kjørte 3 maskiner daglig i flere dager for å få tømt alt! Er jammen glad vi har tørketrommel :-)

Ellers er det ikke mye som skjer her i Grimvegen 6. Dagene flyr! Eir vokser og blir større for hver dag. Plages litt med tenner for tiden, klør fælt i gommene, men sover heldigvis på natten. Håper tennene kommer ut snart :-)

Litt oftere..

sa jeg sist! Jaja, kan vel ikke skryte på meg å ha god tid alltid, og når man først har noen minutter til overs, blir ofte avslapping og avkobling prioritert :-)

Jeg og Eir dro jo til Namsskogan for noen uker siden. Fly og tog. Og det gikk kjempefint! Trond kjørte oss ut til Vigra og etter å ha sendt vogna, og installert jenta i bæreselen, var vi klare for tur. Eir sovna selvfølgelig like før vi skulle boarde, så våknet da nødvendigvis da vi gikk ombord på flyet.. På flyet måtte jeg ta henne ut av selen og feste henne i et magebelte, som igjen var festet til mitt magebelte. Forstå det den som kan, men i mine øyne hadde hun nok vært mye tryggere i bæreselen.. Uansett, etter den lille powernap’en hun hadde før ombordstigning, var hun jo i kjempeform til flytur! Har en periode der hun skal teste stemmen sin, og «synger» ofte i fistel. Dette måtte jo selvfølgelig testes på flyet, og siden flyet bråkte en del, fant Eir ut at det måtte hun prøve å overdøve.. Så ble en del høylytt skråling til tross for mamsens desperate hysjing og smokkestapping 😉 Heldigvis satt jeg sammen med en hyggelig dame som hadde barn selv, så hun hadde full forståelse for skrålinga! Etter å ha landet på Værnes, sovnet hun raskt i bæreselen, sikkert utslitt etter konserten sin, og da jeg fikk vogna var det bare å legge henne oppi. Trillet bort til togstasjonen, og satt der ca en time og ventet på toget. Eir sov hele tiden faktisk, gjorde nok godt for en liten kropp :-)

Tog var kjempespennende for en liten nysgjerrigper, tenk alle folka som skulle sjarmeres og alt som fløy fort forbi vinduet.

Kom frem til Namsskogan kl 20, og ble møtt av mamma, Jan Åsgeir og Kita. Etter å ha reist langt, så valgte vi å gå hjem, så jeg fikk strekke litt på beina.
Det ble en hektisk uke på Namsskogan og omegn! Kom frem mandagskveld, dro til Smalåsen på tirsdag, Myrvold på onsdag, Staldvika på torsdag, Namsos på fredag og på lørdag var det endelig et besøk i Namsskogan familiepark! Søndagsmorgen før toget skulle dra fikk vi besøk av Janne, som hadde vært i syden en uke, men gjerne ville møte oss før vi dro. Så da ble det en koselig frokost med vaffel :-)

Så tog vi toget til Trondheim, der vi skulle overnatte hos Linn og Arnulf til mandag.
Kjempekoselig å treffe Linn igjen, men må innrømme at var ikke særlig imponert over alle trappene opp til 4. etasje denne gangen heller.. hehe, særlig ikke med barnevogn! Ble en hyggelig kveld, men alt for mye taco, en film vi ikke fikk med oss og mye skravling! Takk for oss :-)

Flyturen sørover ble litt roligere, da sov hun hele veien :-)
På Vigra ble vi hentet av Torunn og 2 av døttrene hennes, og så ble det en tur til Moa, der de andre 2 døttrene var på shopping :-)

Gøy å være på tur, men var jammen godt å komme hjem denne gangen. Ikke bare bare å bo i koffert med baby gitt :-)

Siden vi kom hjem har det ikke skjedd all verden igrunn. Har såvidt begynt på vaskerommet, men der blir det nok fortgang nå, som rørleggeren kommer neste uke.

Ellers har jeg vært på min første fest! Trond var hjemme med Eir, mens jeg dro på bursdagsfeiring i Volda. Drakk like mye vann som vin, og overlevde kvelden, og ikke minst, dagen derpå 😉 Kjempegøy!

Siden sist ja..

Nå er det snart 1 mnd siden jeg skrev sist, og mye har skjedd :-)

Først var det jo ferie. Da reiste vi som vanlig til Elverum på Mustang Speed Week. Kjørte 2 biler i år siden Eir var med, og første etappe gikk til Otta. Ble en sein start, og da vi kom dit var vi slitne alle mann. Første natt på hotell med baby, gikk over all forventning! Rommet vi egentlig skulla ha var ikke ledig alikevel, for han som hadde bodd der vill visst bo der ei natt til, men hadde glemt å si ifra til de i resepsjonen. Så da ble vi oppgradert til minisuiten :-) Der var det god plass til oss! Gidda ikke ta inn reisesenga for en natt, så tenkte hun skulle sove i vogna si. Gjorde den vanlige kveldsrutinen, med pysj og pupp, før vi la henne i vogna og satte på musikken hennes og ga henne sutt og koseklut. Slokna som et lys! Sa da vi var sikre på at hun sov tungt, satt vi i sofaen på andre siden av rommet og så en film :-)

Neste morgen, etter en god frokost og en runde i Otta city dro vi videre. Første stopp ble Kvam, da lillesnupp skulle ha mat og ny bleie. Og ny bleie er jo ikke noe problem med mobilt stellebord

Så etterhvert kom vi endelig fram. Rommet vi fikk først var alt for varmt, så etter mye om og men, fikk vi et annet rom mot baksiden av hotellet. Var ikke så mange som kom onsdagen, så det ble en rolig kveld. Torsdagen begynte det å strømme på med folk og det ble litt mer sosialt. Ulempen med hotell og baby, er at en av oss (meg) alltid må være på rommet etter leggetid. Hadde nok vært mer praktisk med hytte sånn sett. Men det gikk jo greit. Når Eir hadde sovna, så jeg meg en film og snopa litt, før Trond kom opp. Ble aldri veldig seint på han heller heldigvis :-)

Fredagen var det 8-tallskjøring, eller ferdighetskjøring om du vil. Vi stilte begge to, og mange var nok litt imponerte over ekteparet som bare byttet bil med barnevogn etter hver runde 😉 Eir fikk mat før vi startet, så hun koste seg jo nedi vogna. Fikk dessverre ikke med oss resultatet, men tror ikke jeg var særlig langt etter Trond i år heller.

Fredagskvelden er tradisjonelt den roligste kvelden på Elverum. Dette er fordi mange skal være kjørbare kl 8.30 dagen etterpå når det er Street Legal. I år stilte ingen av oss på dette. Trond sleit litt med clutchen på bilen, og motoren var altfor varm.. Så jeg og Eir satt mest og slappet av, mens Trond løp rundt og snakket med folk og tok bilder.

Lørdagskveld var det premieutdeling, og til tross for stor konkurranse fikk Eir premie for yngste deltaker :-) veldig mange babyer der i år, så var nok mange som hadde sett seg ut den 😉

Søndag skulle vi hjemover og stoppet igjen på Otta. Denne gangen ville vi ha minisuiten igjen og spurte hva det kostet ekstra. Fikk til svar at: «d e nå liksom såmmå prisen d», så da var det jo enkelt 😉 Og Eir storkoste seg


Så kom vi hjem mandag da, til regn, surt vær og 14 grader på stua.. Lurte fælt på hvorfor vi ikke drøyde en par dager før vi kjørte hjem 😉 Resten av uka gikk til klesvask og litt opprydning før i skulle få besøk til helga.

Lørdag kom mamma og Geir, og søndag kom Aud Magnhild, Martinus, Ole Nathaniel og Kasper Tobias. Siden vi ikke har særlig stort hus var det helt supert at de tok med hver sitt gjesterom, mamma og Geir i bobil og Aud med campingvogn :-) Hele tiden de var her var det nydelig vær, så vi kunne sitte ute å spise middag hver dag. Veldig greit :-)


Geir brukte dagene på sykkelsete, tror nok han liker alle motbakkene vi har her i Ørsta, og er snart mer kjent i området enn både meg og Trond 😉 Mamma brukte mesteparten av tiden på å være mormor til lille Eir, og Eir elsket all oppmerksomheten :-)

Trond hadde dessverre begynt på jobb igjen denne uka, men fikk jo litt tid på ettermiddagen og kvelden :-) Første kvelden med alle sammen spilte vi crocket! Kjempegøy! Har nok ikke spilt det siden jeg var lita! Lo så jeg grein innimellom 😀

Aud og gjengen brukte mye av dagene på stranda, og da jeg tilslutt ble med ned dit, viste det seg jo at det var slettes ingen dum ide :-) så fikk jammen duppet meg litt jeg også :-) lekte uti vannet sammen med Ole Nathaniel, noe jeg tror han syns var kjempegøy :-)

Mamma og Geir ble til torsdagen, da måtte de dra for Geir skulle sykle flyktningerittet i Lierne den helga. Ikke snakk om noe avslappning i ferien nei.. 😉 Aud og co, ble til lørdagsmorgen, da de reiste videre til Namsos. Tusen takk for besøket alle sammen! Det var kjempekoselig!

Så var plutselig huset tomt! What to do? Joda, vi tok en tur til Skorgeura for å hilse på Henry og Marna, og tante Randi som var hjemme på ferie :-) Eir var til slutt så sliten av all oppmerksomheten at hun sovnet på fanget til Oldemor Marna :-)

Den siste uka har gått utrolig fort. Merkelig nok, for det har ikke skjedd så mye :-) Onsdag var det «puppeklubb» her, med Tone og Alma, og Benedicte og Silas. Benedicte og Silas har jeg bare mødt såvidt en gang før, men det var kjempehyggelig å møte de igjen! Tror alle 3 barna syntes det var kjekt å møtes også :-)

Sånn ellers har Eir begynt å spise grøt. Hun la jo så seint på seg, så fikk klarsignal av helsestasjonen, så begynte med grøt nesten 2 uker før hun ble 4 mnd. Og da plutselig skjedde det ting, jenta har aldri lagt på seg så mye på så kort tid før :-) Og siden hun er ganske kresen( liker verken erstatning eller morsmelk som har vært fryst…) så tenkte jeg at det kom til å ta laaaang tid før hun likte grøt, men neida, etter ei lita uke ble hun sint når skåla var tom :-) blanda grøten med litt fruktmos så den skulle smake litt bedre, og da ble hun enda mer gira:-) til og med gulrotpure gikk ned!

Har prøvd litt på sviskesaft også, men det er ikke favoritten.. Men tvinger i litt pga magen. Stakkars jenta var litt forstoppa her, og det var nok ikke særlig godt.. Så nå er det malt i grøten og sviske til dessert 😉 Igår fikk hun smake erstatning med malt, og jammen drakk hun, så her skjer det store ting på matfronten! Men det er gøy, har jo gledd meg lenge til å gi fast føde :-) morsmelka mi har også blitt såpass mager, at det var på tide uansett.

Igår var vi på shopping for å kjøpe litt flere leker til henne, tror hun begynner å bli lei av de samme gamle. Og det var nok lurt, hun ble kjempeglad! Og igjen, det enkle er ofte det beste, for favoritten ble fort en hvit trering fra Brio, med kuler på en stang inni :-)

Neste uke reiser jeg og Eir til Namsskogan. Vi skal fly til Trondheim og ta tog derfra, så er ikke helt fritt for at jeg er spent! Hvordan takler hun fly?? Satser på det går fint :-) er heldigvis en kort flytur! Dette ble nok tidenes lengste innlegg, får prøve litt oftere istedet 😉