Årets første sykkeltur

Idag har det vært rene vårstemninga her på Sætre, med nesten 10 pluss og bare veier. Så da syntes Eir det var en god idé å dra på sykkeltur. Syklet bare bortover Hagevegen, og fikk øvd litt på å sykle langs kanten på veien ? kjempegøy! Syklet faktisk nesten 2km selv, det må jo være bra!

Senere på ettermiddagen var det litt action her. Hønene begynte å lage et skikkelig spetakkel, og da jeg gikk ut for å se, satt det en slags hauk på den ene hanen vår! Hauken flyktet da den så meg, og hanen var like hel etterpå ? rakk dessverre ikke å ta bilde av fuglen ?

Fjøsbesøk

Idag har vi besøk fjøset til søskenbarnet mitt, Hans Olav. Han utvidet gamlefjøset for noen år siden og fikk flere kyr og melkerobot.

Eir er jo veeldig glad i dyr da, og da vi var inom butikken før vi reiste bort, fortalte hun alle som ville høre at hun skulle se på kua!

I fjøset var iveren stor, og tror Hans Olav ble litt imponert over hvor uredd hun var. Løp rundt og klappet kyrne, ga de mat og var var litt misunnelig på at kyrne hadde «krone» ?

Så fikk vi være med på mating av en kalv som ble født igår, som var kjempesøt ifølge Eir, og vi andre måtte bare si oss enig.

Høna eller egget?

Siden romjula har Tuppen eller Lillemor (ser egentlig ikke forskjell), vært en ivrig rugehøne, og vi har lenge ventet på dagen idag for å se om det blir kylling av det.
Kyllingen kom allerede på tirsdag tror vi, da jeg hørte et svakt pip under hønemor da jeg skulle hente egg.
Men i tillegg så har Klara eller Raptor, som hun har byttet navn til, også fått klukk, og lå på siden av hun andre og ruget på noen egg.
Så fikk ikke sett verken kylling eller egg den dagen. Men igår da jeg og Eir kom hjem fra barnehagen var jeg selvfølgelig spent på å se den lille fjærballen.
Men da vi åpnet hønsehuset lå 4 av 5 (inkludert hanen), rundt en liten fjærball som ikke lenger levde.. :-(
Det er uvisst om den døde av at hønemor fortsatte å ruge, eller om noen av de andre har drept den. Den hadde blod på hodet, så er på et eller annet tidspunkt blitt hakket på ihvertfall..

så nå har hønemor forlatt redet, og nyter igjen singellivet i hønsegården, mens Raptor ligger å ruger på egget som ble merket nyttårsaften, og antageligvis de andre eggene fra de siste dagene som jeg ikke får hentet.. :-) så det blir en ny sjanse neste uke ihvertfall!

Så idag må jeg lage en ny verpekasse, slik at Raptor får ruge ifred, og de andre kan legge eggene sine et annet sted. Ikke pokker om jeg stikker henda under Raptor for å hente egg 😀

Men sånn er livet dessverre, virker ikke som hønemor har fått varige men av hendelsen, men så er også kyllinger stort sett uavhengige fra de er klekket da.
Så krysser vi fingrene for en levende kylling neste uke! :-)

Søndagstur

Har vært nydelig vær hele helga, og idag bestemte vi oss for å kjøre en tur til Bjørke.
Kjenner ei kunsterisk dame som har pusset opp ett gammelt tun der, så ville dit å se litt. Det heter Bakketunet og er norges eldste «grindløde», med treverk datert fra 1500-tallet.

Det anbefales å ta seg en tur! Er åpent på søndagene fra 12-17 =)

Da jeg kom meg måtte jeg bare knipse katten som koste seg stort i gresset =)

Men til tross for varmen så kunne hun da leke litt også 😉

Travelt for pusemor!

Nå har de søte små lært teknikken for å komme seg ut av «redet», og kravler derifra med jevne mellomrom. Litt glatt å gå på stuegolvet, men de kommer seg fram med rimelig god driv =)
Problemet for pusemor, er at hun ikke helt skjønner hvordan hun skal bære de, og prøver å bære de med den ene labben tilbake.. Dette går, som dere skjønner, ikke så veldig bra, så da jamrer hun høyt og matmor kommer til unnsetning =) Stor undeholdning for matmor, men mest fortvilelse hos pusemor =)

Endelig!!

Etter å ha ventet og ventet og ventet litt til, begynte det og skje ting natt til lørdag. Pusa som hadde vært drektig veeeeldig lenge, skulle føde!
Så etter mye styr, så kom det 2 stykker på rappen lørdagsmorgen, og en til utpå dagen! Så nå har vi en stor og 3 veldig små pusekatter! En stolt matmor var selvfølgelig med under fødselen av de to første, men den siste kom da vi var ute.
Så nå har vi konstant underholdning her, med en meget påpasselig mor, og 3 små som krangler om hvilken patte som er best. =)